Emotionele gevolgen van de ziekte van Crohn

January 21

Emotionele gevolgen van de ziekte van Crohn

Ziekte van Crohn is een soort ontstoken darm ziekte veroorzaakt zwelling overal in het maag-darmkanaal, die tot meerdere complicaties leiden kan. De emotionele gevolgen van de ziekte van Crohn zijn talloze, en meestal gerelateerd aan de fysieke effecten op het lichaam. Deze darmziekte meestal opvalt in jonge volwassenheid, tussen de leeftijden van 20 en 30, en is een levenslang ziekte oorzakelijke van chronische diarree en pijn.

Gewijzigde zelfbeeld

Zelfbeeld, of hoe het lichaam wordt fysiek ervaren, is een belangrijke factor in het zelfvertrouwen en seksualiteit. Ziekte van Crohn kan amenorroe, of het ontbreken van periodes en verminderde libido en seksuele drang. Volgens de nationale spijsvertering ziekten informatie Clearinghouse nodig tweederde van de mensen met de ziekte van Crohn zal operatie om te herstellen van de dikke darm op enig moment. Deze operatie leidt in permanente of tijdelijke fysieke verschijning worden gewijzigd, zoals de noodzaak voor een stoma of een stoma, die is een opening die het riool van de inhoud van de darm van de darm via de buik in een zak.

Sociale terugtrekking

Mensen met de ziekte van Crohn last darm controleproblemen die tot pijnlijke en frequente episoden van diarree leiden kunnen. Volgens een juni 2010 teleconferentie gehost door de ziekte van Crohn & Colitis Foundation of America, vrouwen hebben een hogere kans van 20 procent van de terugkerende gebeurtenissen. Deze terugkerende flare-ups hebben een nadelig effect op de planning van capaciteiten en levensstijl. Als chirurgische reparatie wordt gedaan, maakt de colostoma of buiten zakje verzamelen de kruk inhoud, een aantal beschaamd hun huizen te verlaten totdat ze meer comfortabel met dit stuk van medische apparatuur.

Woede

Krijgen van een levenslang, ongeneeslijke diagnose van de darmziekte is een emotionele uitdaging. Woede is een natuurlijke reactie om te leren dat iets mis met het lichaam is en kan niet worden vastgesteld. Ziekte van Crohn kan leiden tot veel complicaties, met inbegrip van infectie; fistels, of abnormale openingen in de darm; abcessen; bloedarmoede; en artritis. Gevoelens van woede kunnen optreden wanneer verzekering prijzen toenemen als gevolg van deze diagnose, op een cruciaal moment wanneer medische behandeling nodig zullen zijn.


gerelateerde artikelen