Hoe werkt roken beïnvloeden het hart

January 22

Hoe werkt roken beïnvloeden het hart

Het roken van sigaretten en hart-en vaatziekten

Volgens de American Heart Association is het roken van sigaretten de meest vermijdbare oorzaak van voortijdig overlijden in de Verenigde Staten. Het is verantwoordelijk voor meer dan 440.000 van de 2,4 miljoen sterfgevallen ten gevolge van hart-en vaatziekten. Roken van sigaretten het risico's voor andere aandoeningen, zoals hypercholesterolemie, bepaalde soorten kanker en chronische obstructieve longziekte, verbindingen en het is de belangrijkste contribuant aan hartaanvallen.

Koolmonoxide

Koolmonoxide is een dodelijk gas dat is een bijproduct van verbranding van tabak. Koolmonoxide is gebleken te verhogen van het niveau van lage dichtheid lipoproteïnen en lagere hoge dichtheid lipoproteïnen (de goede soort cholesterol). Het schaadt ook de rode bloedcellen vermogen om zuurstof te leveren aan het lichaam door het verzadigen van hemoglobine en de weefsels van zuurstof te ontnemen.

Verhoging van de hartslag

Wanneer koolmonoxide in sigarettenrook verzadigde vetzuren op de hemoglobine in de rode bloedcellen, het hart klopt sneller en werkt harder te leveren van voldoende hoeveelheden zuurstof aan de cellen. Ook kan de nicotine in sigarettenrook opgenomen potentieel hartkloppingen veroorzaken.

Roken en atherosclerose

Atherosclerose is een formulier- of aderverkalking buikvliesontsteking de kransslagaders die het leveren van bloed naar het hartweefsel. Sigarettenrook aanzienlijk verhoogt het tarief van atherosclerose, kalkhoudend plaquette aan de binnenkant van de muren van de kransslagaders veroorzaakt. De plaque kan uiteindelijk occlude bloedtoevoer naar het hart of veroorzaken stukjes plaque te verbreken, waardoor embolieën.

Vernauwing van de bloedvaten

Zo weinig zoals één sigaret heeft aangetoond dat aanzienlijk afbreuk doen aan de omloop van het bloed voor maximaal 45 minuten door de wanden van de kleine bloedvaten vernauwen. Extremiteiten zoals handen en voeten lopen met name risico, veroorzaakt door een aantal andere secundaire complicaties als gevolg van slechte circulatie. Met slechte circulatie moet het hart verhogen haar tarief en output te blijven leveren van bloed aan de extremiteiten.


gerelateerde artikelen