Symptomen van bronchiale longontsteking

May 22

Symptomen van bronchiale longontsteking

Bronchiale longontsteking, ook bekend als bronchopneumonia, is een infectie van de luchtwegen die de bronchiën met patches op één of beide longen beïnvloedt. Longontsteking treft ongeveer 4 miljoen mensen per jaar en is de oorzaak van meer dan 60.000 doden per jaar. Deze soort longontsteking is gebruikelijk onder zuigelingen en kinderen, ouderen en personen met gecompromitteerde immune functie. Mensen van 65 jaar en, in het bijzonder, lopen meer risico.

Presentatie van de symptomen kan verschillen afhankelijk van de etiologie van de infectie, bijvoorbeeld, of het pathogene agens bacteriële of virale is. Vroege en accurate diagnose is de sleutel tot het behandelen van de bronchiale longontsteking; gevorderde stadia van de infectie kunnen nodig onmiddellijke ziekenhuisopname. Voorkomende primaire symptomen zijn koorts, hoest, moeilijkheid van de ademhaling, pijn op de borst en vermoeidheid.

Koorts, hoest en ademhaling moeite

Bronchiale longontsteking wordt geassocieerd met een laagwaardige temperatuur meestal rond de 100 graden F.The hoge temperatuur meestal gepaard met koude rillingen of zweten gaat is. Medische hulp inroepen onmiddellijk als de koorts tot 102 graden stijgt. Een aanhoudende droge of productieve hoest is aanwezig, en als slijm wordt geproduceerd het streaked kan worden met bloed. Bovendien, moeilijk ademhaling is gebruikelijk en omvat snelle ademhalingen (ademhalingen per minuut) en ondiep ademen met kortademigheid (SOB). Dergelijke problemen zich voordoen als de longen geïrriteerd en ontstoken stam om het verkrijgen van zuurstof; ook, piepende ademhaling kan optreden.

Pijn op de borst en vermoeidheid

Scherpe borstpijn in het algemeen optreedt tijdens inademing en aanwezig met of zonder activiteit kan zijn. Borst ongemak remt diepe ademhaling poging, en tekenen van zuurstof ontbering kunnen worden waargenomen in acute gevallen; bijvoorbeeld, wellicht lippen en/of nagels een blauwachtige kleur. Het gebrek aan zuurstof ook verstoort het normale proces van zuurstof-koolstof dioxide uitwisseling. Dit betekent dat de patiënt die hogere niveaus van kooldioxide dan normaal handhaven mogen.

Het resultaat is een snellere ademhaling in een poging om, ten eerste in meer zuurstof, en tweede, tot uitzetting van overtollige kooldioxide uit de longen. Hardnekkig en pijnlijk hoesten belastingen het lichaam, waardoor de patiënt uitgeput en zwak. Een grote hoeveelheid energie is in niet alleen de bestrijding van de infectie, maar ook in de ademhaling in voldoende hoeveelheden zuurstof wordt verbruikt.

Secundaire symptomen

Willekeurige symptomen die bij bronchiale longontsteking optreden kunnen zijn de volgende: hoofdpijn, misselijkheid en braken, evenals diarree.


gerelateerde artikelen