Geneesmiddelen voor een besmette tand

July 26

Geneesmiddelen voor een besmette tand

Een besmette tand kan leiden tot pijn en zwelling van wisselend. Beheer van de meeste gevallen is relatief eenvoudig, terwijl anderen ernstig genoeg te eisen van de hospitalisatie en de toediening van intraveneuze geneesmiddelen. Gelukkig, de meerderheid van de tandheelkundige infecties worden opgelost op een poliklinische basis door een tandarts en het gebruik van medicijnen nodig om zich te ontdoen van de infectie en de symptomen ervan. Altijd informeren de tandarts van alle medische problemen om te voorkomen van bijwerkingen. Het is ook belangrijk om een lijst van alle medicijnen die u nemen om te voorkomen dat eventuele drug-interacties.

Niet-recept pijnstillers

Het belangrijkste symptoom van een abscessed tand is pijn, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Druk op de zenuwuiteinden van de pus die bouwt in het bot rond een besmette tand is hiervan de oorzaak. Over-the-counter pijnstillers zoals aspirine, paracetamol of ibuprofen vaak controle milde tot matige pijn, volgens de American Dental Association. Het voordeel van het gebruik van aspirine of ibuprofen is de anti-inflammatoire eigenschap van deze drugs. Sommige mensen verkiezen vanwege gastro-intestinale bijwerkingen, niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen, zoals ibuprofen, in plaats van aspirine.

Recept pijnstillers

Ernstige pijn is niet ongewoon met abscessed tanden. Volgens de American Dental Association vereisen deze gevallen het voorschrijven van narcotische analgetica. De meest voorkomende gebruikt in de tandheelkunde is codeine. Codeïne, morfine en andere narcotische analgetica verlichten pijn door te handelen op het centrale zenuwstelsel, volgens Elmhurst College. Voorzichtig gebruik van deze drugs is essentieel vanwege bijwerkingen zoals respiratoire depressie, misselijkheid en slaperigheid zelfs in lage therapeutische doses. Nauw toezicht van deze drugs is vereist vanwege de mogelijkheden voor het vormen van een verslaving.

Antibiotica

Volgens de Amerikaanse vereniging van Endodontists bespaart wortelkanaalbehandeling meest besmette tanden. Sommige infecties kunnen eisen het voorschrijven van antibiotica te controleren van de infectie en laat de bot- en weke om te genezen. Ernstige infecties kunnen vereisen hospitalisatie en de toediening van intraveneuze antibiotica. Penicilline, amoxicilline en clindamycine zijn drie algemeen voorgeschreven antibiotica om tandheelkundige infecties. Tandartsen zullen soms het voorschrijven van combinaties van antibiotica om een infectie, volgens de Universiteit van Oxford.

Anti-angst-medicatie

Een besmette tand en de behandeling er kunnen aanzienlijke angst veroorzaken. Volgens de American Dental Association, kunnen anti-angst medicijnen, zoals lachgas en sedativa, gebruikt samen met lokale tandheelkundige verdoving helpen verlichten angst voor tandheelkundige bezoeken. Tandartsen hebben een bijzondere opleiding en de nodige apparatuur om uit te voeren dit in hun kantoor kunt intraveneuze sedativa. Zoals altijd, is het verstandig om ten volle bewust van de risico's die samenhangen met het gebruik van anti-angst medicijnen worden.


gerelateerde artikelen