Het belang van Villi en de dunne darm aan de vertering van voedingsstoffen

June 26

Het belang van Villi en de dunne darm aan de vertering van voedingsstoffen

Vertering van voedingsstoffen begint in je mond met kauwen en enzymatische actie op koolhydraten. Na het passeren van de slokdarm, ondergaan koolhydraten en eiwitten verdere uitsplitsing in je maag. Hier, omzetten mechanische, chemische en enzymatische processen in voedingsstoffen een vloeistof die heet Chymus, die langzaam naar de dunne darm duwt. Na volledige weergave in de dunne darm, worden nutriƫnten moleculen opgenomen in je bloedbaan via structuren villi genoemd.

Anatomie van de dunne darm

Volgens de nationale spijsvertering ziekten informatie Clearinghouse, is je dunne darm het grote spijsverterings orgaan. In wezen is een buis 20 tot en met 21 voet lang, het bestaat uit drie onderdelen--duodenum, jejunum en ileum. Tot 5 miljoen kleine vinger-achtige projecties genaamd villi betrekking hebben op de binnenzijde van de darm en verhogen door vijf keer de oppervlakte blootgesteld aan intestinale vloeistof. De buitenste oppervlakken van villi bestaan uit duizenden absorberend cellen bedekt met microscopische microvilli die opnamecapaciteit verder te verbeteren.

Twaalfvingerige darm

Het primaire doel van de twaalfvingerige darm is voor het ontvangen van de vloeistof van de maag, een mengsel dat zeer zuur water, mineralen, koolhydraten en eiwit deeltjes en Onverteerd vet bevat. Enzymen en buffer zouten van uw lever en alvleesklier neutraliseren de zuurgraad en verdere digest koolhydraten en eiwitten. Gal uit je lever kunt vet te verspreiden in de waterige vloeistof en komen in contact met vet-vernederende enzymen. De intestinale voering ook bevat klieren die afscheiden van de spijsverteringsenzymen. Plooien van weefsel op de duodenale oppervlak spiraal van de vloeistof naar het jejunum zoals een trage afvoer pijp en mengen met de enzymen te vergemakkelijken.

Jejunum

Meest voedingswaarde absorptie vindt plaats in uw jejunum, volgens de Short Bowel syndroom Stichting. Polysacchariden, aminozuren, in water oplosbare vitaminen, mineralen en vetzuren gal-verbonden met vetoplosbare vitaminen invoeren absorberend cellen door diffusie of vervoer mechanismen. De bloedbaan absorbeert de in water oplosbare onderdelen, terwijl de lymfevaten de moleculen vetzuren-gal absorberen. Na het reizen naar de lever voor verdere verwerking en ontgifting, overgaan voedingsstoffen voor energieproductie naar andere cellen.

Kronkeldarm

Het ileum is het langste deel van de dunne darm. De meeste voedingsstoffen hebben geabsorbeerd zijn door de tijd dat de verdunde Chymus de ileum bereikt. Maar vitamine B-12 reist al uw duodenum en jejunum te bereiken van het ileum voor absorptie. Water en elektrolyten Voer in de bloedbaan van het onderste deel van de dunne darm. Aan het eind van de kronkeldarm ligt een one-way ventiel dat verhindert dat Chymus lekkende terug in zodra deze is de bacteriƫn beladen dikke darm.


gerelateerde artikelen