Wat voor soort antibioticum traktaties urineweginfecties?

March 18

Wat voor soort antibioticum traktaties urineweginfecties?

De urine landstreekbesmettingen invloed op uw urine-systeem. Het urine-systeem omvat de urineleiders, de blaas, de nieren en urethra. De meeste infecties beïnvloeden de blaas staan bekend als infecties van de lagere luchtwegen, terwijl besmetting van de nieren is bekend als pyelonefritis. Er zijn verschillende soorten antibiotica die worden gebruikt voor de behandeling van urineweginfecties. De keuze hangt af van vele factoren, met inbegrip van medische geschiedenis, allergieën en gevoeligheid van het oorzakelijke micro-organisme voor dat bepaalde antibiotica.

Penicilline

Penicilline-antibiotica zijn bèta-lactam-antibiotica gerekend vanwege hun biochemische structuur. Bèta-lactam antibiotica zijn bactericide antibiotica, wat betekent dat ze bacteriën te doden, in vergelijking met bacteriostatische antibiotica, die de groei van bacteriën remmen. Penicilline-antibiotica doden bacteriën door het verstoren van de productie van de bacteriële celwand, waardoor de microben kunnen openbarsten. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center was amoxicilline ooit een van de meest penicilline-antibiotica tegen urineweginfecties gebruikte. Nu is het ineffectief tegen maximaal 25% van de gevallen van E. coli, de meest voorkomende bacteriën veroorzaken urineweginfecties. Augmentin is een ander penicilline-antibioticum gebruikt bij de behandeling van urineweginfecties. Bijwerkingen van deze medicijnen zijn diarree, maagklachten, en huiduitslag.

Cefalosporines

Cefalosporines zijn een ander type van beta-lactam antibiotica, en zijn in biochemische structuur vergelijkbaar met penicillinen. Deze antibiotica werken tegen een groter scala van bacteriën die urineweginfecties veroorzaken. Ceftriaxone is één van de meest door de overheid gereguleerde intraveneuze antibiotica, en het is nuttig bij de behandeling van pyelonefritis. Orale cefalosporines, met inbegrip van cefixime, kunnen infecties van de lagere urinewegen, zoals blaasontsteking of blaas infectie behandelen. De nevenwerkingen van cefalosporines zijn vergelijkbaar met die van penicilline-antibiotica.

Fluoroquinolone

De fluoroquinolone-antibiotica zijn bactericide, het doden van bacteriën door te interfereren met hun replicatieproces. Volgens het handboek van Merck, wanneer genomen door de mond, bereiken fluoroquinolones hoge niveaus in de urine, waardoor ze ideaal zijn voor de behandeling van urineweginfecties. Bijwerkingen zijn irritatie van het maagdarmkanaal, hoofdpijn, slaperigheid en hart ritme afwijkingen.

Sulfa

Sulfa antibiotica werken tegen blaasinfecties veroorzaakt door gevoelige micro-organismen. Helaas, de meeste bacteriën vertonen al hoge niveaus van weerstand tegen deze klasse van antibiotica. Sulfa antibiotica zijn bacteriostatische, remming van de groei van bacteriën door te interfereren met de synthese van DNA, het eiwit dat een cel van de genetische code draagt. Bijwerkingen zijn huiduitslag, allergische reactie, en andere inflammatoire reacties.


gerelateerde artikelen