Groene thee en testosteron niveaus

July 1

Groene thee en testosteron niveaus

Groene thee is gemaakt van de plant Camellia sinesis en ondergaat minimal processing, wat resulteert in een stof met een hoog gehalte aan krachtige antioxidanten genaamd polyfenolen. Hoewel groene thee gekoppeld aan verschillende voordelen is, suggereren dierlijke studies dat het de productie van testosteron in het lichaam remmen kan. Onderzoek bij mensen moet echter worden uitgevoerd.

Testosteron

Testosteron is een hormoon mannelijkheid gekoppeld, maar wordt ook gevonden in kleinere hoeveelheden bij vrouwen. De hersenen releases een luteïniserend hormoon, die reist naar de teelballen en stimuleert de productie van testosteron. Testosteron is betrokken bij de spierontwikkeling en onderhoud, bot gezondheid en libido. Het helpt ook verminderen lichaamsvet en sperma productie, volgens MayoClinic.com verhogen. Na de leeftijd van 30 starten testosteron niveaus langzaam dalen.

Aromatase

De wetenschappers bij de Universiteit van Porto in Portugal onderzocht de effecten van chronische groene thee consumptie op lichaam massa en de activiteit van aromatase, een enzym dat testosteron omgezet in oestrogeen. Hogere niveaus van aromatase geven hogere niveaus van oestrogeen en lagere niveaus van testosteron. Onderzoekers waargenomen dat ratten consumeren een groene thee drinken dagelijks voor zes maanden hadden hogere niveaus van aromatase dan ratten die had een controle drank. De bevindingen werden gepubliceerd in November 2008 de kwestie van "The Journal of Nutrition."

Polyphenpls

Polyfenolen gevonden in groene thee kan belast worden met de mogelijkheid voor de remming van de productie van testosteron in het lichaam, volgens een studie gemeld in mei 2009 de kwestie van de "Asian Journal of andrologie." Onderzoekers van de federale universiteit van Pernambuco in Brazili├ź ontdekt dat groene thee polyfenolen, vooral EGCG, een signalering proces dat uiteindelijk tot de productie van testosteron in het lichaam leidt remmen.

Interacties

Hoewel dierlijk onderzoek suggereert dat consumptie van groene thee de productie van testosteron in het lichaam remt, moeten menselijke proeven worden uitgevoerd. Als u van plan om het consumeren van groene thee in drank of uittreksel vorm, houd in gedachten dat het met bepaalde medicijnen interfereren kan, met inbegrip van bloed Verdunnende medicijnen en antibiotica, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Raadpleeg uw zorgverzekeraar alvorens groene thee.


gerelateerde artikelen