Baden van zuigeling en oorinfecties

March 11

Baden van zuigeling en oorinfecties

Oorinfecties zijn één van de meest voorkomende aandoeningen van de kinderjaren, beïnvloeden van maar liefst 50 procent van alle kinderen voor hun eerste verjaardag, Boston University School of Medicine hoogleraar kindergeneeskunde Jerome Klein rapporten over de website up to date. Om water in je baby's oor tijdens een bad normaal veroorzaakt geen een oorontsteking. Echter altijd praten met uw kind arts over of moet je water uit uw baby's oren als u bezorgd bent.

Voorkomen van Otitis Media

Het oor bestaat uit een binnenste, middelste en buitenste gedeelte. Het tympanic-membraan, meer in het algemeen, het trommelvlies, scheidt de buitenste en midden oor. Water kan niet doordringen in het trommelvlies een midden oorontsteking, medisch genoemd middenoorontsteking veroorzaken. Middenoor infecties optreden meestal wanneer een koude of bovenste luchtwegen infectie interfereert met de normale werking van de buis van Eustachius, die vanuit de Nasofarynx (bovenste keel) naar het middenoor leidt.

Externe Otitis Media

Water in het oor kan veroorzaken van oor zwemmer's, een infectie van de uitwendige oor ook genoemd otitis externa. Oor zwemmer's treedt meestal op wanneer water in het oor voor lange perioden van tijd zit, waardoor bacteriële groei. Als uw baby een geschiedenis van otitis externa heeft, kan uw arts voorstellen buizen die in het buitenste gedeelte van het oor tijdens water blootstelling passen, met inbegrip van Baden. Het externe gedeelte van uw baby's oor goed met een handdoek te verwijderen elke vloeistof nadat Baden helpt ook voorkomen dat otitis externa drogen.

Baden met een gescheurde trommelvlies

Als uw baby een gescheurde of geperforeerd trommelvlies heeft, kan het gat in het trommelvlies water aan het Voer van het middenoor. Water dat in het middenoor kan verhogen het risico van een infectie van het middenoor. Een ernstige oorontsteking of trauma kan leiden tot een gescheurde trommelvlies. In de meeste gevallen, het gat is klein en geneest spontaan. Als een groot deel van het trommelvlies breuken, niet zal het gat genezen op haar eigen. Een genezen opening in het trommelvlies kan water aan het Voer van het middenoor. Als uw baby een gescheurde trommelvlies heeft, kan uw arts aanbevelen oordopjes tijdens zijn bad. Een groot gat in het trommelvlies wellicht chirurgische reparatie.

Oor buizen

Als uw kind steeds terugkerende oorontstekingen heeft kan uw arts aanbevelen oor buizen plaatsen in het trommelvlies, druk en vocht uit te bouwen in het middenoor en afvoer van het oor als infectie optreedt. Als uw baby oor buizen heeft, kan uw arts voorstellen met behulp van katoenen ballen of aangepaste oordopjes om te houden van water uit de oren tijdens het baden.


gerelateerde artikelen