Allegra bijwerkingen in volwassenen

September 28

Allegra bijwerkingen in volwassenen

Allegra (fexofenadine) is een antihistamine medicatie gebruikt bij de behandeling van seizoengebonden allergieën, huid jeuk en netelroos. Symptomen van seizoengebonden allergieën zijn niezen, jeuk, rode waterige ogen en loopneus. Allegra werkt door het verminderen van de hoeveelheid histamine in je lichaam. Vruchtensappen en bepaalde antacida kunnen maken het moeilijker voor je lichaam om te absorberen Allegra, stelt Drugs.com. Allegra moet worden genomen 1 uur vóór of 2 uur na een maaltijd. Er zijn enkele bijwerkingen van Allegra die je bewust van moet zijn.

Maagpijn, misselijkheid en diarree

Maagpijn, misselijkheid en diarree kunt u ervaren terwijl het nemen van Allegra. Deze bijwerkingen kunnen na verloop van tijd afnemen als uw lichaam zich aan de Allegra aanpast. Een saai dieet met kleinere maaltijden steeds vaker eten kan helpen bestrijden gastro-intestinale effecten. Als diarree ernstig wordt kan je gedehydrateerde geworden. Neem contact op met uw zorgverzekeraar als u ernstige maagpijn, misselijkheid en braken ondervindt.

Hoofdpijn en slaperigheid

Hoofdpijn en slaperigheid zijn veelvoorkomende neveneffecten van Allegra. Vermoeidheid kan zich ook voordoen. Misschien voel je meer moe en sleepier dan gebruikelijk. U moet voorzichtig tijdens het rijden of bedienen van gevaarlijke machines totdat je weet hoe deze medicatie kan u effect. U kunt uw hoofdpijn met paracetamol of ibuprofen als per uw arts toestemming behandelen. Als slaperigheid en vermoeidheid onaanvaardbare worden, neem dan contact op met uw arts.

Spier- of rugpijn

Mogelijk ondervindt u spier of pijn in de rug terwijl het nemen van Allegra. Als de pijn ondraaglijk is, kun je paracetamol of ibuprofen volgens toestemming van uw arts. Massage kan helpen verlichten van spier- en rugpijn. Deze bijwerkingen kunnen afnemen als uw lichaam went aan Allegra.

Menstruele onregelmatigheden

Menstruele onregelmatigheden is een mogelijke bijwerking van Allegra. Gemiste periodes terwijl het nemen van deze medicatie kan optreden. Een gemiste periode kunnen ook een symptoom van een gynaecologische probleem of zwangerschap. Als je je menstruatie mist terwijl het nemen van Allegra kan u wilt een huis zwangerschap test.

Allergische reactie

In zeldzame gevallen kan een allergische reactie optreden terwijl het nemen van Allegra. Dringende medische hulp krijgen, hebt u om het even welk van deze symptomen van een allergische reactie: netelroos, moeite met ademhalen of zwelling van het gezicht, lippen, tong of keel.


gerelateerde artikelen