Is eten een heleboel pindakaas goed voor u?

October 1

Is eten een heleboel pindakaas goed voor u?

Hoewel pindakaas zit boordevol essentiële voedingsstoffen en van uw gezondheid profiteren kunt, eten te veel pindakaas is het vaak problematisch vanwege het gehalte vet en calorieën. De hoeveelheid pindakaas die je dagelijks moet eten, hangt af van uw totale dagelijkse calorie behoeften en gewichtsbeheer doelstellingen.

Calorie overwegingen

Het Amerikaanse departement van landbouw nationale nutriënt Database voor Standard Reference meldt dat een deel van de 2-eetlepel van gladde pindakaas 188 calorieën bevat. Een heleboel pindakaas eten in een dag kan snel stimuleren uw calorie-inname en pack op ongewenste ponden. Echter, als gewichtstoename je doel is, de extra calorieën uit het eten van veel pindakaas zijn gunstig.

Eiwitten en vetten

Pindakaas is een uitstekende bron van eiwitten en hart-gezond mono- en meervoudig onverzadigde vetzuren. Twee eetlepels pindakaas bieden 8 gram eiwit en 16 gram vet in de voeding. Sommige merken pindakaas bevatten extra omega-3 vetzuren of zijn verrijkt met extra vitaminen en mineralen. Terwijl de meeste van het vet in de pindakaas is onverzadigd vet, zijn 3,4 gram van de 16 gram vet in 2 eetlepels pindakaas uit verzadigd vet, die tot hoge bloedcholesterol leiden kan als verbruikt in overmaat.

Natrium

Veel commerciële soorten pindakaas bevatten toegevoegde zout. Teveel natrium in je dieet krijgen van het eten van te veel pindakaas verhoogt uw risico voor hoge bloeddruk en hart-en vaatziekten. Een deel van de 2-eetlepel pindakaas bevat 147 mg natrium, en de American Heart Association stelt beperken uw inname van natrium met net 1500 mg per dag. Probeer te verminderen via de voeding natrium van pindakaas, natuurlijke rassen die weinig of geen toegevoegd zout bevatten.

Aanbevolen porties

Pindakaas is een welkome aanvulling op gezonde maaltijd plannen, zoals die geboden door de dieetbehoeften richtsnoeren voor Amerikanen 2010, met mate. Pindakaas kan worden beschouwd als onderdeel van de Voedingsgroepen eiwit of oliën. De dieet richtsnoeren voor Amerikanen 2010 raden 5.5 ounces van de eiwit-voedingsgroep en 6 theelepels oliën dagelijks eten bij het nuttigen van 2.000 calorieën per dag. ChooseMyPlate.gov meldt dat 1 eetlepel pindakaas als een deel van de 1-ounce van de Fractie van de voedingsmiddelen eiwit telt, en 1,5 theelepels pindakaas is gelijk aan een deel van de 1-theelepel uit de olie-groep.


gerelateerde artikelen