Kan een pinda allergie veroorzaken een chronische hoest?

June 9

Kan een pinda allergie veroorzaken een chronische hoest?

Een pindaallergie kan leiden tot een chronische hoest, alleen als u doorgaat met het eten van producten die pinda's bevatten. Hoesten is een gemeenschappelijk symptoom van een pindaallergie, maar blijft echter alleen zolang je pinda's consumeren. Als u ervaring chronische hoesten en je pinda's in de laatste paar dagen nog niet verbruikt, moet u wellicht een andere medische aandoening, zoals bronchitis of seizoengebonden allergieën. Hoesten na het eten van pinda's kunnen een teken van een ernstige allergische reactie die levensgevaarlijk kan zijn. Waarschuw uw arts als u eventuele reacties na het eten van pinda's ontwikkelt.

Pinda allergie

Pindaallergieën zijn gemeenschappelijk onder kinderen en zijn doorgaans ontgroeid door volwassenheid. Als u allergisch voor pinda's bent, kan zelfs de kleinste hoeveelheid pinda's uw symptomen veroorzaken. Een pindaallergie wordt vaak geassocieerd met anafylactische shock, waarvoor de dringende medische hulp. Een pinda allergie is sprake wanneer uw immuunsysteem misfires tegen de eiwitten in de pinda's gevonden. Pinda's zijn niet het nut van een boom, maar eerder een behoren tot de vlinderbloemenfamilie. Als u allergisch voor pinda's bent is het mogelijk dat u allergisch zijn voor andere peulvruchten, zoals erwten, bonen en linzen.

Oorzaak

Een hoest die uit een pindaallergie ontstaat is gerelateerd aan astma. Tijdens een allergische reactie op pinda's, verschillende zachte weefsels in je lichaam ontstoken. Als uw longen zwellen van een pindaallergie, kunt u worden kort van adem, vinden het moeilijk om te ademen en beginnen hoesten en piepen. Piepende ademhaling, is het hoge geluid gemaakt van beperkte airways. De ontsteking in je luchtwegen wordt veroorzaakt door de chemische reacties in het lichaam die zich tijdens een allergische reactie voordoen. Immunoglobuline antilichamen, histamine en andere chemicaliën worden geproduceerd die leiden de ontsteking van de weke delen tot.

Hoesten zorg

Overmatig hoesten na je pinda's eet kunnen een teken van anafylaxie, een ernstige en levensbedreigende aandoening. Naarmate uw luchtwegen beperkt, u begint te hoesten en licht in het hoofd of duizelig kan worden. Als u merkt dat uw gezicht zwelling is, uw huid een uitslag ontwikkelt en u kan niet goed ademen, moet u bellen 911. Dit soort allergische reactie vergt epinefrine. Adrenaline is een voorgeschreven medicatie die is geïnjecteerd om de ontsteking verminderen en het lichaam weer in de normale functies.

Vermijden

Hebt u een pindaallergie, Vermijd het eten van alle producten die pinda bijproducten bevatten. Pinda olie, pinda meel en pindakaas kunnen al leiden tot een allergische reactie. Lees de etiketten van alle levensmiddelen u consumeren en onthullen uw pindaallergie naar uw server wanneer uit eten.


gerelateerde artikelen