Wat zijn de tekenen en symptomen van bloedarmoede bij vrouwen?

May 17

Wat zijn de tekenen en symptomen van bloedarmoede bij vrouwen?

Bloedarmoede treedt op wanneer zich een probleem voordoet met de rode bloedcellen. Vrouwen met bloedarmoede kunnen het ontbreken van voldoende rode bloedcellen of hun bloedcellen bevatten lage niveaus van het eiwit hemoglobine, dat zuurstof door het hele lichaam vervoert. De Centers for Disease Control and Prevention rapporten dat ongeveer 9 procent van de Amerikaanse vrouwen leeftijd 20 tot en met 49 hebben-Ijzertekort anemie, de meest voorkomende vorm van de aandoening. Vele gezondheidsvoorschriften veroorzaken bloedarmoede, die tot een verscheidenheid van tekenen en symptomen bij vrouwen leidt.

Verminderde energie en kracht

Veel vrouwen met bloedarmoede ervaren vermoeidheid en zwakte, omdat het lichaam niet de juiste hoeveelheid zuurstof van rode bloedcellen krijgt. Bloedarmoede veroorzaakt ook het hart harder werken om te pomp bloed naar het lichaam, die aan moe gevoel bijdraagt. Omdat bloedarmoede ontwikkelt zich vaak geleidelijk in vrouwen, de bloedarm persoon kan niet merken dat deze symptomen of hen aan een andere oorzaak kan toeschrijven.

Veranderingen in de algehele welzijn

Duizeligheid of losbolligheid kan optreden bij vrouwen met bloedarmoede, vooral als het is te wijten aan bloedverlies of het niveau van de rode bloedcellen extreem laag is. Vrouwen met bloedarmoede kunnen voelen kort van adem bij de uitoefening, traplopen of andere fysieke activiteiten te doen. Frequente hoofdpijnen en een onregelmatige of snelle hartslag voorkomen ook vaak. Een bloedarm vrouw mogelijk meer prikkelbaar en mentaal trager dan normaal.

Veranderingen in het lichaam

Verminderde rode bloedcellen en de verhoogde inspanning door het hart om te compenseren kunnen een vrouw voelen ongewoon koud, vooral in haar handen en voeten maken. In extreme gevallen merken ze een gebrek aan gevoel, of gevoelloosheid, in die gebieden. Lichaamstemperatuur kan iets lager zijn dan normaal, in sommige gevallen. De huid mogelijk bleek, die is vooral merkbaar binnen de oogleden.

Ernstige bloedarmoede

Vrouwen die de ontwikkeling van plotselinge, ernstige bloedarmoede als gevolg van bloedverlies meestal hebben meer ernstige symptomen. In deze situatie, kan zij ontwikkelen lage bloeddruk, pijn op de borst, ademhalingsproblemen en verward denken. Flauwvallen is gebruikelijk als gevolg van lage bloeddruk. Als een vrouw ervaart een dergelijke ernstige symptomen, moet ze haar arts meteen bellen.

Aanpakken van bloedarmoede

Ijzertekort is de meest voorkomende oorzaak van bloedarmoede onder vrouwen in hun vruchtbare jaren. Er zijn echter vele andere mogelijke oorzaken, zoals het bloeden maagzweren, sikkelcelziekte en colitis ulcerosa. Bloedarmoede kan ook worden veroorzaakt door het grote bloedverlies. Hoe anemie wordt behandeld, hangt af van de oorzaak. Vrouwen met ernstige bloedarmoede wellicht een bloedtransfusie. Zonder behandeling, kan bloedarmoede uiteindelijk leiden tot hartproblemen en orgel schade, dus het is belangrijk om te zien van een arts of bloedarmoede wordt vermoed.


gerelateerde artikelen