De beste oefeningen van de Yoga voor pulmonale hypertensie

June 7

De beste oefeningen van de Yoga voor pulmonale hypertensie

Overzicht

Pulmonale hypertensie (PH) is een aandoening waarbij de bloeddruk in de bloedvaten van de longen abnormaal hoog is. Symptomen, zoals kortademigheid, duizeligheid en flauwvallen, kunnen worden verergerd door inspanning, wat betekent dat patiënten hebben een verminderde oefening tolerantie. Volgens een studie gepubliceerd in "Omloop: Journal van de American Heart Association", kunnen een bepaalde hoeveelheid oefening van voordeel voor patiënten met PH. deel van een lage dosis oefenprogramma voor PH-patiënten respiratoire opleiding omvatten kunnen, zoals zich het uitrekken, ademhaling oefeningen en yoga. Omdat de PH is een zeer ernstige aandoening en kan fataal zijn, patiënten een medische professional dient te raadplegen voordat u een oefenprogramma; en werken met een vertrouwd met pulmonale hypertensie gecertificeerd yoga-instructeur...

Yoga ademhaling

De volledige adem in yoga omvat alle drie gebieden van je longen, die helpt bij het leren middenrif ademhaling, oxygenates van het bloed, verdrijft muffe lucht uit de longen en ontspant de geest en lichaam. Op je rug te leggen, plaats je handen zachtjes op je buik. Inademen en uitademen door je neus. Elke adem moet langzame, gecontroleerde en ritmische. De eerste stap is het starten van de ademhaling in je buik. Op de inhaler, laat uw buik stijgen en voel de adem invullen van het onderste gedeelte van de longen. Op de adem uit, laat de buik vallen en het gevoel van alle lucht uit je longen wordt verdreven. Herhaal meerdere cycli van deze adem, gevoel meer ontspannen met elke adem uit. De volgende stap is om te ademen in het middelste gedeelte van je longen. Bij een inademing, denken over je buik ademen, maar ditmaal ook inblazen van je ribbenkast. Plaats je handen op de zijkanten van je ribben te voelen dat de uitbreiding van de ribbenkast. Op de adem uit, voelen dalen de buik en de ribbenkast richting de grond. Zodra u vertrouwd met ademhaling in uw buik en ribbenkast bent, beginnen te nemen van uw borst, of het clavicular gebied. Plaats eens hand op je borst, net onder je keel om te helpen voel de expansie in de bovenste longen. Op de adem in, denk aan de lucht wordt getrokken in uw buik, en vervolgens in de ribbenkast, vervolgens in de bovenste borst. Op de adem uit, voel je je borst, ribben en buik vallen naar de grond, wringen alle lucht uit je longen.

Passende Poses

Houdingen die worden gebruikt voor bemiddeling/mediation omvat Corpse, Half-Lotus of Easy pose. Al deze poses zijn gemakkelijk op het lichaam en zou het veilig voor een PH patiënt uit te voeren. Balancing poses help om te beenspieren versterken, de flexibiliteit te vergroten in de benen en terug en concentratie te verbeteren. Veilige balancing houdingen voor PH patiënten Eagle pose, boom pose met de hand omvatten gelegd op de heupen en Extended-Hand-tot-teen. Seated poses, zoals hoofd-aan-knie pose, Seated Forward Bend, gebonden-hoek en Seated groothoek Forward Bend, helpen te strakke spieren rekken en zijn niet alleen ontspannen, maar ook bijdragen tot een grotere flexibiliteit.

Vormt om te voorkomen of te wijzigen

Elke pose waarvoor de armen boven het hoofd worden verhoogd moet worden vermeden of gewijzigd, zodat de handen zijn ofwel aan uw zijde of op je heupen. De Warrior poses moeten allemaal worden uitgevoerd met uw handen op je heupen. Alle omgekeerde houdingen moeten volledig worden vermeden. Poses te vermijden omvatten neerwaartse Facing Dog, Halve Maen, Warrior III, permanent Split, Extended-Side-hoek; en alle tribunes voor hoofd en schouder. Liggende houdingen moeten ook worden gewijzigd zodat het hoofd en de nek zijn gestut met een kussen of een opgerolde handdoek.


gerelateerde artikelen