Welke vorm van zink Is het beste?

August 22

Welke vorm van zink Is het beste?

Je lichaam moet zink bacteriën en virussen te bestrijden. Een essentieel mineraal zink ook wonden heelt, maakt van DNA en eiwitten bloed stolsels en is nodig voor de groei. Zonder zink, ook indien niet kunt u zien, ruiken of proeven goed; uw schildklier werkt niet goed; en insuline zal inefficiënt blijken. Echter, sommige vormen van zink zijn beter dan anderen.

Vs. voedingssupplementen

Krijgen van uw essentiële voedingsstoffen via voedsel is beter dan het krijgen van hen door middel van supplementen. Voedsel ook biedt vezel en energie in de vorm van vetten, eiwitten en koolhydraten, en is een evenwichtige bron van veel vitaminen en mineralen. Voedsel met zink omvat oesters, rood vlees, gevogelte, vis, kaas, schaal-en schelpdieren, bonen, pinda's, volle granen, zonnebloempitten, gekookt Groenen, pompoen, groene bonen, champignons, verrijkte granen en tofu.

Supplement typen

Zink supplementen komen in zink acetaat, zink sulfaat, zink picolinaat, zink glycerate, monomethionine van zink en zink gluconaat vormen. Hoewel zinksulfaat de meest betaalbare is, het is ook het moeilijkst te absorberen en kan leiden tot bijwerkingen, zoals een maagklachten, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Het is mogelijk dat het zink picolinaat de gemakkelijkste voor je lichaam om te absorberen. Zink Supplementen ook komen in combinatie met andere mineralen, zoals magnesium of calcium.

Andere vormen

U kunt ook zink druppels, neussprays van zink en zink nasale gels gebruiken om te helpen met koude symptomen. Van deze drie keuzes, zink druppels zijn de veiligste optie, als het gebruik van de neussprays en gels kunnen ertoe leiden dat u verliest uw gevoel van geur, volgens het kantoor van Dietary Supplements.

Waarschuwingen en overwegingen

Neem extra zink niet zonder het eerste gesprek met uw arts, als deze supplementen misschien niet geschikt voor u als u nemen van bepaalde medicijnen of bepaalde veterinairrechtelijke voorschriften. Zink inname op niveaus hoger dan 40 mg per dag kan leiden tot nadelige gevolgen, met inbegrip van lagere immune functie, en verhoogde LDL en HDL-niveaus daalde.


gerelateerde artikelen