Krijg een klein kind een uitslag van Stress?

September 5

Krijg een klein kind een uitslag van Stress?

Een uitslag is een verandering in de kleur of textuur van de huid. Als de uitslag gaat om verhoogde rode vlekjes of striemen, vaak rond de nek en het gezicht, de aandoening heet netelroos. Kasten kan worden veroorzaakt door stress in kinderen of volwassenen. Deze voorwaarde is heel gebruikelijk en meestal onschadelijk. Meer dan 20 procent van de mensen krijgen van bijenkasten ten minste eenmaal in hun leven, volgens The Children's Hospital of Philadelphia, of hak. Het is meestal een tijdelijke reactie op stress of enige andere stof, maar in zeldzame gevallen kasten kan een teken van een ernstige allergische reactie.

Hives

De medische term voor bijenkorven is uticaria. Kasten kan worden veroorzaakt door stress, allergische reacties, zon of koude blootstelling, infecties of overmatige transpiratie. De reden dat stress kan netelroos veroorzaken is onbekend, maar het is waarschijnlijk gerelateerd aan het effect van stress heeft op het immuunsysteem. Wanneer het lichaam wordt blootgesteld aan iets dat triggers bijenkasten, laat mestcellen een chemische stof genaamd histamine. Het vrijkomen van histamine veroorzaakt bloedplasma te lekken van de kleine vaten in de huid en formulier vlekken, volgens CHOP.

Oorzaken

Vaak is het onmogelijk om na te gaan waarom bijenkasten uitmaken. Dit is vooral waar in chronische uticaria, wanneer de kasten herhaaldelijk plaatsvinden zonder een duidelijke oorzaak, volgens CHOP. Deze voorwaarde is voornamelijk een overlast en verdwijnt op eigen, hoewel in sommige gevallen duurt het maanden tot jaren. In kasten die laatste minder dan zes weken, of acute urticaria, de oorzaak kan vaak worden gevonden. Levensmiddelen, medicijnen, virussen, huisdieren of stof in huis volgen enkele mogelijke oorzaken.

Beheer

Een plan voor het beheer van stress kan nuttig in het omgaan met het uitbreken van stressgerelateerde kasten zijn. Ademhalingsoefeningen, getting genoeg slaap, regelmatige lichaamsbeweging, niet een verpakt schema, ontwikkelen van probleemoplossende vaardigheden en met een optimistische houding kunnen helpen kinderen omgaan met stress in hun leven, adviseert de website KidsHealth. Stressgerelateerde bijenkasten verdwijnen vaak snel wanneer de stressvolle situatie passeert. Zo niet, kunnen over-the-counter antihistaminica verminderen jeuk. Koele kompressen kunnen neerhalen van de zwelling. Als de jeuk ernstig is, adviseert CHOP calamine lotion of melk van magnesia toepassen op het getroffen gebied. Deze oplossingen bevatten zink, waarin onmiddellijke verlichting van de jeuk. Benedryl of een andere over-the-counter antihistamine medicatie kan ook worden gegeven voor de behandeling van bijenkasten bij kinderen. In gevallen van ernstige galbulten, kunnen voorschrift antihistaminica worden verkregen van een arts.

Stress en huiduitslag

Soms stress is niet de oorzaak van een uitslag, maar het kan het verergeren. Een eenvoudige uitslag, ook bekend als dermatitis, wordt vaak veroorzaakt door contact met stoffen zoals chemische stoffen, detergenten, kleurstoffen of poison ivy. Seborrheic dermatitis is fragmentarisch roodheid en scaliness rond de wenkbrauwen, de wimpers, de mond, de neus en de romp. Stress is een factor die deze voorwaarden verergeren kan, volgens MedlinePlus, een online hulpbron van de National Institutes of Health.


gerelateerde artikelen