Redenen voor haarverlies bij jonge mannen

June 24

Redenen voor haarverlies bij jonge mannen

Hoewel een uitdunnen van het haar een natuurlijk onderdeel van het verouderingsproces is, ervaren veel mannen haaruitval voortijdig. Volgens medisch nieuws vandaag lijden 50 procent van de mannen in een type van haarverlies, alopecia androgenetica of mannelijke kaalheid genoemd. Als u een jonge man bent en lijdt aan dunner wordend haar, is het zeer waarschijnlijk dat u dit type van permanente haaruitval hebben geërfd. Er zijn echter andere mogelijke oorzaken.

DHT

Volgens medisch nieuws vandaag, DHT of dihydrotestosteron, is een adrogen, die een product van het mannelijke hormoon testosteron en de oorzaak van 95 procent van haarverlies bij mannelijke kaalheid is. Mannen hebben meer DHT aanwezig in het lichaam dan vrouwen, uit te leggen waarom ze lijden meer van haaruitval. DHT doodt de haarfollikels door hen te blokkeren van het ontvangen van de voedingsstoffen die ze nodig hebben om te overleven.

Alopecia Areata

Alopecia areata is de naam gegeven aan haaruitval wanneer lijkt het in patches, en het kan een andere mogelijke oorzaak van haarverlies bij jonge, gezonde mannen. Een auto-immuunziekte, alopecia areata is het resultaat van een overactieve immuunsysteem aanvallen van de eigen cellen. Medisch nieuws vandaag zegt dat het is grotendeels erfelijk en kan worden geactiveerd door stress of virale infecties. Alopecia areata kunt gaan in remissie gedurende korte of lange tijd, soms nooit terug te keren.

Andere vormen

MayoClinic.com merkt op dat haaruitval kan worden veroorzaakt door slechte voeding, medicijnen, hormonale veranderingen, al te strakke kapsels, littekens en ontstekingen. Haaruitval kan ook worden veroorzaakt door fysieke of emotionele schok; Dit staat bekend als de telogene effluvium haaruitval. In de meeste gevallen zijn deze vormen vaak tijdelijk.

Behandelingen

Volgens MayoClinic.com, door het masseren van Minoxidil, een over de toonbank actuele schuim of vloeistof, in je hoofdhuid tweemaal per dag, kunt u voorkomen of langzaam verder haaruitval. Sommige mensen kunnen ook zien bewijs van hergroei. Ook kunnen de pillen recept Propecia, wiens medische naam Finasteride is, leveren dezelfde resultaten na dagelijks gebruik. Propecia werkt door te voorkomen dat de omzetting van testosteron naar DHT.

Overwegingen

Hoewel zeldzaam, kan de bijwerkingen van Propecia seksuele disfunctie zoals verminderde libido zijn. Medisch nieuws vandaag merkt op dat één in 50 mannen kunnen worden beïnvloed door dit. Minoxidil kan veroorzaken te drogen van de huid en sommige irritatie. Ze zijn geschikte behandelingen alleen voor androgenetisch haar verlies en areata alopecia. Voor informatie over hoe te behandelen van andere vormen van haaruitval, raadpleeg dan uw arts voor de diagnose en advies.


gerelateerde artikelen