Wat zijn de bijwerkingen van Ibuprofen 800mg?

December 25

Wat zijn de bijwerkingen van Ibuprofen 800mg?

Ibuprofen is geclassificeerd als een steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID's). Het wordt gebruikt voor de behandeling van milde tot matige pijn en helpt bij het verlichten van symptomen van artritis, zoals ontsteking, zwelling, stijfheid en gewrichtspijn, stelt de Mayo Clinic. Zwangere vrouwen moeten vermijden Ibuprofen vanwege het risico van geboorteafwijkingen. De hoogste aanbevolen dosering is 800 milligram (mg), omdat op dit bedrag, het leiden milde tot ernstige bijwerkingen tot kan.

Gastro-intestinale effecten

800 mg Ibuprofen nemen, kan de gastro-intestinale effecten veroorzaken. Symptomen zijn misselijkheid, brandend maagzuur, constipatie, opgeblazen gevoel, winderigheid en diarree. Uw medicijnen met voedsel kan helpen verminderen van bijwerkingen. Ibuprofen en andere NSAID's kunnen ook verhogen het risico op ernstige effecten op de maag of darmen, met inbegrip van bloeding of perforatie, stelt Drugs.com. Dit kan een medische noodsituatie. Ibuprofen kan ook bijdragen aan de ontwikkeling van maagzweren, die kan pijnlijk zijn en bloeden. Als u Ibuprofen nemen en ernstige maagpijn, bloed braken of zwarte of bloederige ontlasting ondervindt, onmiddellijk een arts raadplegen.

Huiduitslag en jeuk

U ondervindt een huiduitslag die kan of niet kan jeuk terwijl het nemen van 800 mg Ibuprofen. De uitslag kan worden weergegeven als platte of kleine verhoogde laesies op uw huid. Neem contact op met uw arts als u een huiduitslag ontwikkelt. Hij kan aanbevelen een colloïdale havermout bad, calamine lotion, corticosteroïd crème of Benadryl voor het verlichten van de huiduitslag en jeuk.

Hoofdpijn en duizeligheid veroorzaken

U kunt een hoofdpijn of duizeligheid ervaring terwijl het nemen van Ibuprofen. U kunt tijdens het rijden of het bedienen van machines totdat je weet hoe de dosering beïnvloedt u voorzichtig.

Allergische of cardiale effecten

Dringende medische hulp krijgen, hebt u om het even welk van deze symptomen van een allergische reactie op ibuprofen: hives; ademhalingsproblemen; of zwelling van het gezicht, lippen, tong of keel. Cardiale reacties op Ibuprofen zijn zeldzaam maar kunnen optreden. Symptomen zijn onder meer zwakte, pijn op de borst, kortademigheid, wazig zicht, spraak problemen of moeite balanceren. Als je 800 mg Ibuprofen nemen en om het even welk van deze symptomen ondervindt, proberen dringende medische zorg.


gerelateerde artikelen