De adolescente fase van de menselijke ontwikkeling

April 23

De adolescente fase van de menselijke ontwikkeling

Rond de leeftijd van 11 of 12, uw liefdevolle, zorgeloze kind een vreemdeling kan worden, maar de wijzigingen die u in stemming en gedrag zijn waarschijnlijk normaal en geven dat uw kind is de adolescente fase van ontwikkeling. Elke tiener doorloopt een aantal ontwikkelings mijlpalen om volwassenheid, maar het is belangrijk om in gedachten houden dat sociale, fysieke en emotionele veranderingen enigszins van een tiener naar de andere afwijken kunnen.

De adolescente fase van ontwikkeling

Adolescent ontwikkeling meestal begint ongeveer 11 jaar oud en duurt tot 19 tot en met 21 jaar. De ontwikkelingsstadia van de adolescentie, waaronder lichamelijke, cognitieve en sociaal emotionele ontwikkeling, zijn verdeeld in begin, Midden en late adolescentie. Het doel van de adolescent ontwikkeling is om te bewegen in de richting van een meer volwassen gevoel van zelf en het doel. Tieners leren hoe vaststellen en handhaven van gezonde relaties, intimiteit comfortabel delen abstracte ideeën te begrijpen en te ontwikkelen van hun eigen morele standpunten.

Lichamelijke ontwikkeling

Tussen 11 en 13 jaar optreden vele fysieke veranderingen zoals tieners Voer vroege adolescentie. Tieners op deze leeftijd beginnen te groeien lichaamsbeharing en snel krijgen van lengte en gewicht. Ontwikkeling van de borst en heup en menstruatie beginnen in meisjes en jongens ervaring een verdieping van de stem. Tussen de leeftijd van 14 en 18, middelste adolescentie begint en fysieke groei vertraagt voor meisjes. Groei blijft in jongens, late adolescentie, die tussen 19 en 21 jaar oud plaatsvindt. Hoewel meisjes zijn volledig fysiek ontwikkeld door het begin van de late adolescentie, jonge mannen blijft winnen gewicht, spiermassa, body hair en hoogte. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center is het niet ongewoon voor tieners in de vroege adolescentie te vergelijken zich met leeftijdgenoten en gevoelige en zelfbewust over hun lichamen.

Cognitieve ontwikkeling

In de vroege adolescentie tonen tieners een groeiende capaciteit voor abstract denken. Hun verstand breidt en kennis wordt steeds belangrijker. Tieners tussen de 11 en 13 geeft ook de mogelijkheid voor diepere morele denken. Als tieners naar Midden adolescentie verhuizen, blijft hun vermogen tot abstract gedachte toenemen. Zij zijn geïnteresseerd in het stellen van doelen en moreel redeneren. Door de late adolescentie kunnen tieners te denken van ideeën via, vertraging bevrediging en onderzoeken hun innerlijke emoties en ervaringen. Ze tonen een toenemende bezorgdheid voor de toekomst en blijven wel interesse in het moreel redeneren.

Sociaal emotionele ontwikkeling

Tieners worstelen met hun gevoel van identiteit tijdens de vroege adolescentie en hebben de neiging te voelen zich ongemakkelijk over hun lichaam en zorgen over het feit dat normale. Tieners in dit stadium van ontwikkeling beginnen te zien dat mama en papa zijn niet perfect, en conflicten kunnen ontstaan als hun verlangen naar onafhankelijkheid en de invloed van de verhoging van hun peer-groep. Humeurigheid, testen van de grenzen en een grotere interesse in privacy zijn betreffende maar geven normaal sociaal emotionele ontwikkeling. Leeftijdsgenoten in de vroege adolescentie bestaan meestal uit Platonische vriendschappen en leden meestal interesses delen en zich gedragen en jurk op een soortgelijke manier. Als tieners aanpak middelste adolescentie rond de leeftijd van 14, ze intens zelf betrokken raken en hebben hoge verwachtingen van zichzelf die leiden tot slechte zelfbeeld, kunnen als ze doorgaan om aan te passen aan hun veranderende lichaam en zorgen over normaliteit. Volgens voorsprong, tijdens de middelste adolescentie zijn tieners steeds meer afhankelijk van vrienden zoals zij afstand te nemen van ouders. Gevoelens van liefde en passie ontwikkelen ook in dit stadium, en peer groepen uitgebreid met romantische vriendschappen. Na de leeftijd van 18, wanneer late adolescentie begint, de tieners tonen een sterker gevoel van identiteit en emotionele stabiliteit en zijn meer onafhankelijk en zelfstandig.


gerelateerde artikelen