De effecten van stoppen met het drinken van cafeïne

December 20

De effecten van stoppen met het drinken van cafeïne

Cafeïne kan je beschermen tegen de ziekte van Parkinson, diabetes en leverkanker volgens een artikel van 2010 bij MayoClinic.com. Maar voor sommige mensen die gevoelig voor de chemische stoffen in cafeïne zijn, de negatieve gevolgen ervan opwegen tegen de positieve. Voor die mensen zit blijven drinken van cafeïne niet een premieaffaire. En wanneer ze stoppen met drinken wat Johns Hopkins University professor Roland Griffiths roept "'s werelds meest gebruikte stimulerende middelen", ze onaangename effecten kunnen optreden.

Hoofdpijn

Volgens een studie uitgevoerd door John Hopkins University, zo weinig als 1 kopje koffie die per dag kun je verslaafd en produceren van klassieke ontwenningsverschijnselen zoals hoofdpijn als u stopt met drinken.

In de studie had 50 procent van de mensen hoofdpijn, van verschillende ernst, van 12 tot 24 uur na stoppen cafeïne, met symptomen piek binnen één of twee dagen en gedurende twee tot negen dagen. Volgens «««MayoClinic.com, misschien cafeïne terugtrekking wel een van de triggers voor evenals de hoofdpijnen van de migraine.

Andere ontwenningsverschijnselen

Vermoeidheid, concentratieproblemen, misselijkheid en spier pijn van de moeilijkheid zijn klassieke genotmiddel-ontwenningsverschijnselen die de studie van de John Hopkins vond ook in mensen die lijden aan cafeïne terugtrekking. De symptomen optreden met terugtrekking van beide koffie of twee tot drie 12-oz. blikjes cafeïnehoudende frisdrank volgens Griffiths.

Als een resultaat van het John Hopkins studie bevindingen, cafeïne terugtrekking zal verschijnen in de volgende editie van de ambtenaar's "Diagnostische en Statistical Manual of Mental Disorders" en de World Health Organization "De International Statistical Classification of Diseases and Related Health Problems."

Depressie

Net als bij de andere ontwenningsverschijnselen, treedt depressie op in wisselend zodra u stoppen met het drinken van cafeïne. Daniel Hall-Flavin, schrijven op «««MayoClinic.com, legt uit dat er niet een duidelijke verbinding tussen cafeïne en depressie. Hij gaat echter op te merken dat voor mensen die gevoelig voor de chemische stoffen in cafeïne zijn, stoppen van consumptie, met name als abrupt, gedaan depressie verhogen kan.

Vermindering van de bloedsuikerspiegel

Hebt u diabetes type 2, 2 tot 2 1/2 kopjes koffie kan per dag veroorzaken een stijging in je bloedsuikerspiegel, zelfs als je de koffie met een maaltijd drinkt, volgens Maria Collazo-Clavell in een artikel op MayoClinic.com. Het effect treedt niet op met iedereen, maar Collazo-Clavell suggereert dat mensen die willen hun bloedsuikerspiegel in de gaten een voordeel zien kunnen van het elimineren van cafeïne uit hun voeding. (Zie referentie 7)

Minder pijn van borst cysten

Terwijl niet wetenschappelijke studies het effect bevestigen, veel vrouwen vinden dat het elimineren van cafeïne verlicht pijn veroorzaakt door borst cysten, volgens Sandhya Pruthi, schrijven op MayoClinic.com. Pruthi merkt op dat de studies over dit effect verschillende resultaten hebben gehad, maar dat stoppen van cafeïne is proberend de moeite waard en zou kunnen werken voor sommige vrouwen.


gerelateerde artikelen