Wat zijn sommige koolhydraten die een diabetische moet niet eten?

May 15

Wat zijn sommige koolhydraten die een diabetische moet niet eten?

Hoewel het belangrijk om te eten van sommige koolhydraten om te helpen geef je lichaam de energie die het nodig heeft, als je een diabetespatiënt, is het ook belangrijk om te voorkomen dat bepaalde soorten koolhydraten die uw bloedsuikerspiegel te veel verhogen kunnen en te snel---die hebben een hoge glycemische index, waarschuwt de Harvard School of Public Health. Weten welke voedingsmiddelen bevatten koolhydraten met een hoge glycemische index zullen u helpen plannen gezonde maaltijden voor het beheren van uw diabetes goed.

Geraffineerde granen

Voedingsmiddelen gemaakt van geraffineerde granen bevatten koolhydraten die een hogere glycemische index dan de koolhydraten in voedingsmiddelen gemaakt van volle granen hebben, volgens de American Diabetes Association. Enkele van de geraffineerde granen die de hoogste glycemische index---van 70 of meer hebben---omvatten macaroni en kaas, wit brood, witte rijst, cornflakes, instant havermout, popcorn, zoutjes en saltine crackers. Eten van te veel geraffineerde granen kan verhogen bloedsuikerspiegel tot gevaarlijke niveaus, waarschuwt de American Diabetes Association, dus het is best te vervangen van geraffineerde granen met volle granen in je dieet waar mogelijk.

Zetmeelrijke groenten

Terwijl alle niet-zetmeelhoudende groenten bevatten koolhydraten die een lage glycemische index van 55 hebben of minder, sommige zetmeelrijke groenten, zoals aardappelen en pompoen, hoge glycemische indexen van 70 of hoger hebben, rapporten van de American Diabetes Association. Dus als je diabetes, kunt u helpen voorkomen dat uw bloedsuikerspiegel stijgt te hoog door het vermijden van aardappelen en pompoen. Of, u kunt andere groenten eten in dezelfde maaltijd met aardappelen of pompoen in evenwicht uit het effect op je bloedsuikerspiegel. De American Diabetes Association zegt voedsel dat laag-glycemische koolhydraten met levensmiddelen die hoog-glycemische koolhydraten bevatten te combineren kunt u genieten van hoog-glycemische levensmiddelen zonder uw bloedsuikerspiegel oploopt.

Meloen en ananas

De meeste vruchten bevatten laag-glycemische koolhydraten, zegt de American Diabetes Association, maar twee soorten vruchten hoge glycemische indexen van 70 of hoger hebben: ananas en meloen, watermeloen, meloen en honingdauw. De Harvard School of Public Health wijst erop dat alle soorten vruchten die rijp zijn hebben de neiging te hebben een hogere glycemische index dan vruchten die nog nog niet gerijpt, dus als u genieten van een beetje meloen of ananas wilt, uw bloedsuikerspiegel minder zal worden beïnvloed als u de vrucht eten voordat het rijpt.


gerelateerde artikelen