Is de Sockeye zalm een veilige vis te eten?

February 25

Is de Sockeye zalm een veilige vis te eten?

Sockeye is één van de vijf belangrijkste soorten Pacifische zalm en is over het algemeen een wild gevangen vis. Alle zalm zijn goede bronnen van eiwitten, vitamine B-6, vitamine B-12, niacine, riboflavine, calcium en selenium, die mineraal is een trace die helpt ontgiften van kwik. Zalm is een uitstekende bron van vitamine D, natuurlijk gevonden in zeer weinig voedingsmiddelen en een uitstekende bron van omega-3 vetzuren. Deze vetzuren kunnen verlagen het risico van hart-en vaatziekten en kanker, alsook weefsel ontsteking verminderen.

Rode zalm

Rode zalm meten van 18 tot en met 31 inch en 4 tot en met 15 pond wegen. Hoewel groenachtig-blauw met zilveren flanken terwijl in de wateren van de Oceaan, zetten ze helder rood als ze stroomopwaarts bewegen te paaien, die aanleiding geven tot hun gebruikelijke benaming van "rode" zalm. Sockeye zalm live in stille wateren voor de noordwest kust van Noord-Amerika en Canada vallen. Kuitschieten vindt plaats in rivieren als ver zuiden als Oregon, maar de grootste bevolking zijn in Alaska rivieren en de rivier de Fraser in Brits-Columbia, Canada.

Gekweekte vs. Wild

Alle vis accumuleren milieu-toxines in hun vet. Meer toxinen zijn aanwezig in gekweekte zalm dan de meeste wilde zalm, met name Alaska zalm. Terwijl wilde Alaska zalm vis uit relatief schone wateren eet, betekent dit dat gekweekte zalm maaltijd gemaakt van grond vis eten. De vis in de maaltijd bevatten polychloorbifenylen, of PCB's, dioxinen en pesticiden uit verontreinigde wateren en gekweekte zalm accumuleren die verontreinigingen in hun vet. Boeren op hun vis ook antibiotica gebruiken.

Meest gekweekte zalm zijn Atlantische zalm, maar het is mogelijk om andere soorten. Bij het kopen van sockeye, kijk voor wild gevangen vis van de Alaskan. Alaska heeft verboden viskwekerijen, maar velen zijn actief in West-Canada. Boerderijen laat vaak afval, antibiotica en chemicaliën in de Oceaan en de rivieren en gekweekte vis soms ontsnappen in het wild, verspreiding van ziekten en parasieten. Dit vormt een bedreiging voor de veiligheid van wilde zalm langs de kusten van Canada en de onderste 48 staten.

Mercury

Kwik loogt in grond en water uit stortplaatsen, verbrandingsovens en riolering faciliteiten van de waterbehandeling als gevolg van onjuiste verwijdering van kwikhoudende producten. Het bouwt in het spierweefsel van de vis die zijn blootgesteld aan het evenals weefsels van mensen die deze vissen consumeren. Dit is van bijzonder belang aan zwangere vrouwen en kinderen omdat kwik neurologische problemen in de foetus en het groeiende kind veroorzaken kan. De meeste soorten wilde zalm zijn laag in kwik en beschouwd als veilig om te eten.

Aanbevelingen en voedingsbronnen

U kunt maximaal 50 procent van de verontreinigingen die zich ophopen in zalm vet verwijderen via uw koken methode. Verwijder de huid en zichtbaar vet, dan braden, grill of bakken op een rek. Omdat kwik wordt bewaard in spierweefsel, u deze niet meer verwijderen, maar de selenium in zalm helpt het ontgiften. Omdat wild sockeye zijn natuurlijk in alle verontreinigingen laag en hoog in voedingsstoffen, is het veilig, alsmede aan te raden om te eten van twee tot drie porties per week. Dit geldt zelfs voor zwangere vrouwen, moeders en kinderen. Een portie moet ongeveer de grootte en de dikte van je hand.


gerelateerde artikelen