Het proces van menselijke voortplanting

April 17

Het proces van menselijke voortplanting

Geslachtsgemeenschap

Geslachtsgemeenschap is de reproductieve handeling waarin sperma in de vrouwelijke via mannelijke ejaculatie kan worden uitgezet. Het mannetje voegt een stijve penis in de vagina tijdens de geslachtsgemeenschap, en de organen samen bewegen totdat ejaculatie optreedt. Zodra het sperma wordt uitgestoten in de vagina, zwemmen zaadcellen via de baarmoederhals en de baarmoeder totdat ze de eileiders. Als het vrouwtje heeft algemeen, wacht de rijpe eicel binnen één van de eileiders.

Conceptie

Bevruchting vindt plaats wanneer een enkele zaadcel de eicel doordringt en samen zekeringen. Dit proces heet bevruchting. Zodra de rijpe eicel wordt bevrucht, reist het ei naar beneden van de eileider naar de baarmoeder. Zodra de bevruchte eicel in de baarmoeder, begint het te implantaat in de wand van de baarmoeder. Als het ei met succes implantaten, zwangerschap is bereikt en het ei wordt aangeduid als een embryo.

Zwangerschap

De normale zwangerschap duurt tussen de 38 tot en met 42 weken. Gedurende deze tijd vormt het embryo de vitale organen die om de foetus te leven buiten de baarmoeder aanwezig moeten zijn. Het embryo wordt de navelstreng met de moeder verbonden, en alle van de voedingsstoffen die nodig zijn door deze verbinding ontvangt. Zodra de zwangerschap negen weken bereikt, staat het embryo bekend als een foetus tot geboorte.

Geboorte

Geboorte is wanneer de foetus is uitgezet. Hormonen binnen de moeder begint een proces genaamd arbeid, die langzaam de foetus uit de vagina duwt (bekend als het geboortekanaal tijdens dit proces). Arbeid wordt herkend door sterke en pijnlijke spierspasmen die frequent en onderhouden van een regelmatig patroon. Zodra de geboorte is opgetreden, wordt de foetus is een kind en wordt beschouwd als de laatste stap van reproductie.


gerelateerde artikelen