Het ideale lichaamsgewicht voor grote-uitgebeend mensen

January 31

Het ideale lichaamsgewicht voor grote-uitgebeend mensen

Algemene richtsnoeren bestaan om te helpen bij het bepalen van de ideale lichaam gewicht bereik voor volwassen mannen en vrouwen van alle frameformaten, waaronder groot-uitgebeend- of grote-framed--personen. Hebt u een groot frame, is je ideale lichaamsgewicht hoger dan die voor particulieren met kleine of middelgrote frames. Naast uw framegrootte, worden uw hoogte en geslacht ook gebruikt om te helpen bij het bepalen van uw ideale lichaamsgewicht.

Groot-Framed mannen

MedlinePlus bevat richtlijnen om te helpen bepalen als mannen grote zijn uitgebeend, of hebben grote framegrootten. Op basis van deze aanbevelingen, worden mannen geclassificeerd als grote ingelijst als zij meer dan 5 voet 5 duim lang met een omtrek pols van meer dan 7,5 inch. Mannen van dezelfde hoogte zijn klein ingelijst als de grootte van hun pols 5.5-6.5 inch rond is, en zij hebben middellange frames als hun pols 6,5 tot 7,5 inch rond is, volgens MedlinePlus. Gebruik een meetlint te meten van de omtrek van je pols om te bepalen of u een framegrootte van kleine, middelgrote of grote.

Groot-Framed vrouwen

Een vrouw framegrootte is gebaseerd op haar hoogte en pols omtrek. Vrouwen hebben grote frames als ze onder 5 voet 2 duim hoog en de omtrek van hun pols is meer dan 5,75 inch, als ze 5 voet 2 duim naar 5 voet 5 duim met pols omtrek meer dan 6,25 inches, of indien er meer dan 5 voet 5 duim lang met een pols-grootte van meer dan 6.5 inch rond, volgens MedlinePlus. Vrouwen binnen elke hoogte categorie--met de kleinere pols – worden geclassificeerd als beide kleine - of middellange-ingelijst.

Ideale gewicht mannen

De Universiteit van Washington suggereert dat mannen 106 pond voor de eerste 5 voeten van hoogte plus 6 pond voor elke duim van hoogte meer dan 5 voet wegen moeten – plus 10 procent voor mannen met grote frame maten. Deze methode voor het bepalen van de ideale lichaamsgewicht is ook bekend als de Hamwi formule. Bijvoorbeeld, heeft een grote-framed man whos 5 voeten 10 inches tall een ideaal lichaamsgewicht van 183 pond. Een grote-framed man die 6 voet 2 duim hoog is heeft een ideaal gewicht van 209 pond.

Ideale gewicht vrouwen

Volgens de Universiteit van Washington, moeten vrouwen 100 pond wegen voor de eerste vijf voeten hoogte plus 5 pond voor elk extra duim meer dan vijf voeten – verhoogd met 10 procent ter verantwoording voor grote frame maten. Bijvoorbeeld, heeft een grote-framed vrouw die 5 voeten 3 inches tall is een ideaal lichaamsgewicht van 127 ponden. Vrouwen met grote frames die 5 voeten 8 inches tall zijn hebben ideaal lichaamsgewicht van 154 pond, met behulp van dezelfde Hamwi formule.

Uitzonderingen

Als je een bodybuilder of een atleet, die een grote hoeveelheid spiermassa heeft, kan u worden zwaarder dan de Universiteit van Washington ideaal lichaam gewicht aanbevelingen maar nog steeds een laag lichaamsvet percentage; zo ja, bent je niet per se ongezond of zwaarlijvig. Vraag uw arts of een personal trainer te schatten uw lichaamsvet percentage om ervoor te zorgen dat je binnen een acceptabel bereik liggen. Volgens de American Council on Exercise, waarmee een online lichaamsvet calculator, vrouwelijke atleten hebben meestal ongeveer 14 tot 20 procent lichaamsvet, terwijl mannelijke atleten over het algemeen lichaam vet percentages van 6 tot en met 13 procent hebben.


gerelateerde artikelen