Plaspillen gezond zijn?

September 28

Plaspillen gezond zijn?

Ook bekend als diuretica, water-pillen zijn een medicijn dat induceert diurese--de noodzaak om te urineren. Omdat bijna tweederde van je lichaam is water, kan nemen van een pil water u helpen afvallen snel en minder opgeblazen gevoel als gevolg van uw dieet of een medische aandoening. Plaspillen zijn beschikbaar via voorschrift, of over de toonbank. Wanneer genomen zoals voorgeschreven, kunnen plaspillen een manier om onaangename symptomen te verminderen. Als plaspillen worden misbruikt, echter, kan gevolgen hebben voor uw gezondheid.

Recept behoeften

Hebt u bepaalde medische aandoeningen, kan met water pillen helpen verminderen van negatieve symptomen, waardoor ze een gezonde keuze voor u. Artsen schrijven vaak diuretica voor de behandeling van aandoeningen zoals hartinsufficiëntie, abnormale waterretentie, nier aandoeningen, diabetes, osteoporose of polycysteus ovarium ziekte. Als u de aanwijzingen op uw medicatie volgen, kan diuretica nemen verminderen zwelling en andere onaangename symptomen terwijl het helpen handhaven van gezonde waterstanden in je lichaam. Moet u wellicht te maken van sommige andere levensstijl keuzes, met inbegrip van vermindering van uw dagelijkse natrium inname omdat natrium waterretentie kan toenemen.

Misbruik van de populatie

Twee soorten patiënten zijn waarschijnlijk te misbruiken plaspillen: mensen met eetstoornissen en atleten. Mensen met eetstoornissen kunnen plaspillen in grotere hoeveelheden nemen omdat de toegevoegde plassen tijdelijk gewichtsverlies evenaren kan. Atleten kunnen ook plaspillen misbruiken als een middel om het bedrag van verboden stoffen in hun lichaam te verminderen. Daarom worden atleten vaak getest voor diureticum gebruik aanvulling op verboden stoffen.

Effecten op lange termijn

Als u op dit moment hoge sterkte recept diuretica nemen of hoger zijn dan de aanbevolen dagelijkse inname van over-the-counter inname, zou je kunnen maken van een ongezonde keuze. Diuretica handelen op de nieren en routinematig wijzigen nierfunctie kan leiden tot nierschade. Verlies van kalium ook kan leiden tot hartkloppingen of een onregelmatige hartslag, die uw hartspier kan verzwakken. Als u vermoedt dat u of iemand die je kent heeft een diureticum misbruik-probleem, raadpleeg dan uw arts.

Bijwerkingen

Plaspillen worden over het algemeen beschouwd als veilig, volgens de Mayo Clinic. Zij kunnen echter leiden tot bijwerkingen bij sommige mensen. Het gaat hierbij om duizeligheid, hoofdpijn, verhoogde dorst, spier kramp of een huiduitslag. In zeldzame gevallen, gebruik van de pil van de water kan leiden tot meer ernstige symptomen zoals impotentie, onregelmatige menstruatie en de uitbreiding van de borst bij mannen. Meer plassen kan ook de hoeveelheid kalium in uw bloed, waardoor je zwak voelen en spier prestaties beïnvloeden kan verminderen. Als uw bijwerkingen serieus bent, praat met uw arts over te schakelen mogelijk uw type diureticum pil. Uw arts kan ook aanbevelen inname van een supplement van kalium of kalium blocker om te voorkomen dat het verlies van dit mineraal via je urine.


gerelateerde artikelen