Wat zijn de oorzaken van systemische Candida?

February 13

Candida is een verzamelnaam, bestaande uit meer dan 20 soorten gist. De meest voorkomende soorten die problemen bij mensen veroorzaakt is Candida albicans. Candida-infectie of candidiasis, is een gemeenschappelijk type van infectie die kan worden gelokaliseerd op warme en vochtige gebieden zoals de vagina, mond en darm, of het kan worden systemische via de bloedbaan. Tijdens candidiasis transformeert de gist in de schimmel vorm, die fysieke schade veroorzaakt en releases toxines. Volgens professionele gids ziekten, ongeveer 75 procent van de Amerikaanse vrouwen ervaren ten minste één bout van vaginale candidiasis, en meer dan 90 procent van de HIV-positieve mensen beleeft spruw of candidiasis van de mond.

Gecompromitteerde Immune System

Individuen met gecompromitteerde immune systemen lopen het grootste risico voor abnormale groei van Candida. Een gecompromitteerd immuunsysteem kunnen ontwikkelen van behandelingen van kanker, zoals straling, chemotherapie en chirurgie, van ziekten zoals AIDS en diabetes, of van levensstijl vraagstukken, zoals dieet, ernstige stress en depressie. Mensenhandel immuun-gecompromitteerd, candidiasis begint als gelokaliseerde infecties, maar kan worden systemische in bijna 15 procent van de gevallen, zoals aangehaald in het dagboek kritieken in de microbiologie.

Systemische candidiasis verspreidt door het lichaam via de bloedbaan, vaak aanvallen de hersenen, hart, nieren, ogen en longen, en kan levensbedreigend. In feite, het is geschat dat tot 45 procent van de mensen met systemische candidiasis sterven, hoewel moet worden begrepen dat de meeste ook ernstig hebben gecompromitteerd immuunsysteem van een ernstige ziekte of agressieve behandeling van een ziekte.

Antibiotica overmatig gebruik en misbruik

Een veelvoorkomende oorzaak van Candida overgroei is het overmatig gebruik of misbruik van breed spectrum antibiotica, volgens Medline Plus. Antibiotica doden lukraak alle bacteriën, waaronder de 'gebruikersvriendelijke' bacteriën binnen het gastro-intestinale stelsel die nodig zijn voor de gezondheid van de normaal. Een verstoord in de normale flora en fauna van de darm kan Canadida soorten groeien rampantly, ontwikkelt zich tot infecties en uiteindelijk morphing in schimmel vormen die het vrijgeven van gevaarlijke toxine.

Zelfs als voorschrift antibiotica niet opzettelijk worden genomen, onbewust antibiotica en hormonen uit kip, rundvlees en zuivel bronnen door mensen consumeren, omdat gedomesticeerde dieren worden gegeven hen te verminderen van de incidentie van de ziekte en om groei te bevorderen. Bovendien, residuen van diverse farmaceutische producten, met inbegrip van antibiotica, gevonden op de gemeentelijke watervoorziening.

Ongezonde voeding

Slechte voeding is een andere oorzaak van Candida overgroei. Volgens de Complete Candida gist gids, hoog koolhydraat diëten, evenals koffie, overmatig eiwit veroorzaken geraffineerde suikers en kunstmatige suikers het lichaam tot zuur, waarmee een ideale omgeving voor Candida overgroei optreden. Hoge-suiker diëten zijn ook gekoppeld aan diabetes en kanker. Bovendien vereist onvoldoende hoeveelheden vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft kan in gevaar komen het immuunsysteem, die tot Candida kwesties leiden kan.

Farmaceutisch gebruik

Een andere oorzaak van candidiasis is gebruik van farmaceutische producten dan antibiotica, zoals corticosteroïden, geboortebeperking pillen, immuun voor het onderdrukken van drugs en synthetisch hormoon supplementen, notities MedicineNet.com. Alle farmaceutische producten zijn zeer zuur en alle zijn giftig voor wisselend, zoals ze aardolie gebaseerde derivaten zijn. Dus, immuunsysteem kan worden aangetast door chronische farmaceutisch gebruik.


gerelateerde artikelen