Wat zijn de bijwerkingen van Docusate natrium 100 mg?

October 29

Wat zijn de bijwerkingen van Docusate natrium 100 mg?

Docusate natrium is een Kruk waterontharder gebruikt voor de behandeling van constipatie in gevallen wanneer het primaire probleem harde, droge ontlasting is. Artsen schrijven ook een Kruk waterontharder voor hartpatiënten en postoperatieve patiënten ter voorkoming van constipatie en de overbelasting tijdens de stoelgang die kunnen leiden tot. Docusate werkt door het verminderen van de oppervlaktespanning van ontlasting in de darm, waardoor water en vet te worden opgenomen in de ontlasting. Dit maakt de ontlasting zachter en gemakkelijker te geven tijdens een stoelgang.

Buikpijn

Een frequente bijwerking kan optreden terwijl het nemen van docusate natrium mild abdominale krampen en een opgeblazen gevoel is. Als deze symptomen blijven bestaan of in ernst toenemen, moet u stoppen met docusate en raadpleeg een arts. De National Institutes of Health waarschuwt dat een meer ernstige aandoening kan bestaan, en nemen een Kruk waterontharder gastro-intestinale stoornissen zoals darmobstructie kan verergeren.

Diarree

Passage van een grote, zachte ontlasting, het gewenste resultaat van het nemen van docusate natrium, treedt normaal op in 24 tot 72 uur. Diarree is echter een gemeenschappelijke negatieve bijwerking die je kon ervaring. De auteurs van "de gids van de Drug van de Pearson verpleegkundige van 2011" adviseren dat u diarree moet melden aan uw arts en, als dit symptoom persistent of gepaard gaan met buikpijn is, moet u wellicht om te stoppen met het medicijn. Diarree kan duiden op een intolerantie voor docusate natrium- of de aanwezigheid van een ernstiger probleem zoals een darmobstructie of fecale impactie.

Veranderde smaak

Wat zijn de bijwerkingen van Docusate natrium 100 mg?

Docusate natrium komt als een tablet, een capsule, een vloeistof of een siroop. Deze mondelinge voorbereidingen maken een bittere smaak die u afschrikken kan van het nemen van de medicatie. MayoClinic.com stelt u een vol glas water te drinken bij het nemen van docusate capsules en pillen en adviseert mengen van vloeibare preparaten met 4 oz. van melk of SAP te maskeren de bittere smaak. Het drinken van veel vocht bij het nemen van deze Kruk waterontharder biedt een ander voordeel: grotere vochtinname verbetert de effectiviteit van de drug.

Irritatie van de keel

De voorbereiding van de siroop van docusate natrium wordt geassocieerd met de irritatie van de keel. Hoewel een zeldzame nadelige bijwerking, als u ondervindt u kunt ervoor kiezen een alternatieve wijze van toediening van de irritatie van de keel. Helaas, docusate natrium siroop kan niet worden gemengd met melk of SAP te maken meer smakelijk en minder irritant.

Afhankelijkheid

Wat zijn de bijwerkingen van Docusate natrium 100 mg?

Langdurig gebruik van kruk weekmakers zoals docusate natrium moet worden vermeden omdat het leidt tot afhankelijkheid. Overdreven of langdurige gebruik interfereert met de normale darmfunctie, en gebruik van kruk weekmakers moet niet de plaats innemen van gezonde levensstijl praktijken ter bevordering van regelmatige stoelgang. Je moet ten minste 64 oz. van vloeistoffen bijvoorbeeld dagelijks--drinken tenzij je bezig een arts opgelegde vocht beperking--oefening regelmatig en eet een vezel-rijk dieet om te helpen voorkomen van obstipatie.


gerelateerde artikelen