Vormen van cafeïne

October 24

Vormen van cafeïne

Cafeïne is een chemische verbinding 1,3,7-trimethylxanthine, die is gevonden in de specifieke planten genoemd. Het stimuleert het centraal zenuwstelsel en werkt als een psychoactieve drug, verhogen van de alertheid en het verbeteren van de gebruiker perceptie van welzijn. Het is beschikbaar in een verscheidenheid van vormen, de meest voorkomende koffiebonen en theebladeren.

Koffie

Van de vele soorten koffie planten zijn het meest belangrijk voor de commerciële industrie arabica en canephora. Arabica stamde af van een oorspronkelijke soorten koffie gevonden in Ethiopië. Het produceert een vlakke, lange bonen die is iets minder cafeïne dan de Boon van de Canephora boom, ook bekend als robusta. Robusta groeit in warmere klimaten zoals Afrika en Zuidoost-Azië, waaronder Indonesië, Vietnam en Brazilië. Koffie bomen produceren koffie kersen na de bloei. De kersen-- of bonen--worden geoogst nadat ze volwassen, die een jaar kan duren. Koffiebonen kunnen worden gekweekt, geroosterd of gemengd voor de productie van een scala aan smaken.

Thee

Alle soorten traditionele cafeïnehoudende thee afkomstig uit een bedrijf genaamd Camellia sinensis. Thee telers havest de bladeren en verwerken voor de productie van verschillende soorten en smaken. Het niveau van oxidatie bepaalt de soort thee; de cafeïne rassen behoren tot groen, wit, zwart en geel. In 2010 verbruikt Amerikanen meer dan 65 miljard porties van thee, volgens de vereniging van de thee van de VS. Ongeveer 80 procent van alle thee verbruikt was zwarte thee en 19,5 procent groene thee.

Frisdranken

Cafeïne in bepaalde frisdranken varieert van 24 tot 54 mg per 12 oz. drinken, volgens onderzoek van de Mayo Clinic. De cafeïne in frisdranken is chemisch identiek zijn met de cafeïne die zijn gevonden in koffie en thee, al is het gezuiverd tot een poeder of synthetisch vervaardigd om toe te voegen aan het drankje.

'' Energy drinks ''

'' Energy drinks '' steeds een andere populaire manier om te consumeren van cafeïne. De gemiddelde populaire energiedrank heeft meer cafeïne per ounce dan frisdrank, gemaakt met de bedoeling de gebruiker een korte-termijn boost van energie geven.

Pijnstillers

Cafeïne is ook aanwezig in bepaalde pijnstillers. Cafeïne helpt het lichaam absorberen het pijnstillende gedeelte van de geneeskunde, die de actieve pijnstiller in de drug. Hierdoor kunnen de pijnstillers om meer effectief in kleinere doses. De hoeveelheid cafeïne in over-the-counter drugs moet worden op het etiket.


gerelateerde artikelen