Geneesmiddelen die invloed op het spierstelsel

August 25

Het spierstelsel is een belangrijk onderdeel in uw lichaam die voor flexibele body beweging zorgt. In sommige gevallen kan u ontwikkelen van trauma of overnemen van een stoornis waarbij u zich niet kunnen bewegen van je spieren. Je ervaren van spier tederheid, spierstijfheid en misschien zelfs spierzwakte. Er zijn specifieke medicijnen die van invloed zijn evenals het spierstelsel.

Lipitor

Lipitor is een medicijn gebruikt ter vermindering van uw cholesterolgehalte van het bloed. Nemen van deze medicatie kan leiden tot afbraak van de skeletspieren (rabdomyolyse). Volgens «««Drugs.com omvatten de fysieke kenmerken van de skeletspieren verdeling ernstige spierpijn of tederheid en spierzwakte. Uw spieren bevat myoglobine en wanneer uw spieren afbreekt, het vrijkomen van myoglobine in de bloedsomloop. Het indient dan in uw nieren, waardoor vervolgens acuut nierfalen.

Andere bijwerkingen van lipitor omvatten een hoofdpijn, misselijkheid, braken, constipatie en gas. Meer ernstige bijwerkingen zijn klei-gekleurde ontlasting, donkere urine en verlies van eetlust.

Methocarbamol

Methocarbamol is een spierverslapper dat uw pijn sensaties verandert. Volgens «««Drugs.com zijn de vaak voorkomende bijwerkingen wazig zicht, moeite slapen, misselijkheid, jeuk, braken en hoofdpijn. Methocarbamol kan ook leiden tot aanvallen, verwarring, geelverkleuring van de huid (geelzucht) en een trage hartslag (bradycardie). Geelverkleuring van de huid is een teken dat uw lever is beschadigd. Een langzame hartslag verandert de hoeveelheid bloed die naar de rest van je lichaam gaat.

Baclofen

Baclofen, is net als methacarbomol, een spierverslapper. Het behandelt in het bijzonder de spierstijfheid (krampen) in dergelijke ziekten als multiple sclerose, de ziekte van een slopende en verslechtering van uw hersenen en het ruggenmerg (centrale zenuwstelsel). De National Library of Medicine zegt dat haar voorkomende bijwerkingen slaperigheid, zwakte, duizeligheid en vermoeidheid houden. Baclofen kan ook leiden tot verwarring, depressie, hallucinaties, Strabismen (diplopie) en problemen met spreken (dysartrie).


gerelateerde artikelen