Welk soort ei Is de gezondste?

August 4

Welk soort ei Is de gezondste?

Eieren hebben in wezen dezelfde nutritionele elementen, tenzij de kippen eten speciale formules die hun eieren compositie veranderen. Kippen die gratis zwerven en eet een verscheidenheid van insecten en planten produceren eieren met lichte veranderingen in samenstelling van de voeding. Kippen gebruikt voor ei of pluimvee productie niet geschikt voor vervoedering hormonen. Alle eieren zijn gezond, maar als u wilt verbruiken minder cholesterol, verhogen van uw inname van omega-3 vetzuur of eten van biologische, kijk voor eieren met deze voordelen.

Biologische eieren

Biologische eieren afkomstig zijn van kippen die zijn gevoed gecertificeerd biologische diervoeders. Deze kippen bereik gratis openlucht worden verondersteld, maar etikettering van eieren als biologisch geen garantie voor dit. Terwijl voeden van kippen biologisch voedsel gezondere vogels produceren kan, maken het niet noodzakelijkerwijs gezonder eieren, volgens geregistreerde diëtist Monica Reinagel

Vrije uitloop kippen

Kippen die vrij rondlopen en eten planten en insecten mogen produceren verschillende eieren dan kippen in kooien of in huizen van de kip gehouden en gevoed commerciële kippenvoer. Vrije uitloop kippen produceren eieren met hogere hoeveelheden beta-caroteen, vitamine D, E en omega-3 vetzuren, die allemaal te in de dooier vinden zijn. Vrije uitloop vogels in het algemeen enige tijd buiten tijdens de dag, maar komen vaak nachts voor hun veiligheid. Echter, de U.S. Department of Agriculture alleen verklaart als vrije uitloop die kippen gebruikt voor vlees, niet die als ei-lagen worden gebruikt.

Eieren met gewijzigde voeding

Voeding van kippen korrels met extra voedingsstoffen, kunt de samenstelling van hun eieren. Kippen die diervoeders met extra omega-3 vetzuren--essentiële vetzuren die moeilijk te krijgen in uw dieet--eten produceren eieren met een hoger aantal van omega-3 vetzuur. Omega-3 vetzuren in visolie gevonden en eventueel lijnzaad steun in de ontwikkeling van hersenen en Retina en kan ook verbetering van immune functie en voorkomen van hart-en vaatziekten door het verminderen van het risico van atherosclerose. De omega-3 vetzuren zich ophopen in de dooiers. Speciale feed kunt ook het verhogen van de vitamine E inhoud van kippeneieren.

Te oordelen naar kleur

Verschillende gekleurde eieren kunnen er mooi uitzien, maar blauw, bruin en andere kleuren van de "eggshell" hoeft meer voedingswaarde dan gewoon wit. Welke kip het ei komt uit invloeden shell kleur; eieren van verschillende soorten kippen alle hebben de dezelfde fundamentele voedingswaarde.

Low-Cholesterol eieren

Als u uw cholesterol kijkt, zoekt u naar eieren aangeduid als low-cholesterol. Deze eieren moet ten minste 25 procent lager cholesterol het cholesterol gevonden in een standaard eigeel, volgens de Universiteit van Californië-divisie van landbouw en natuurlijke hulpbronnen. De totale hoeveelheid cholesterol in eieren is lager dan eerder gedacht, 185 mg in plaats van 213 milligram per ei-standaard, volgens Ken Anderson, pluimvee science professor aan de North Carolina State University.


gerelateerde artikelen