Neutrogena gezonde huid vloeibare make-up ingrediënten

June 2

Neutrogena gezonde huid vloeibare make-up ingrediënten

Neutrogena gezonde huid vloeibare make-up wordt geadverteerd als een "exclusieve melange van antioxidanten en SPF 20." Zoals veel cosmetica, allermeest naar de ingrediënten lezen als een vreemde taal. Het eerste ingrediënt is eenvoudig: water. Maar tenzij je een chemicus, de meeste van de resterende 40 ingrediënten zijn onbegrijpelijk. Hoewel sommige ingrediënten meer dan één functie dienen, is het plaatsen van hen in algemene categorieën volgens hun doel een geweldige manier om te begrijpen van de ingrediënten.

Productkwaliteit

Ingrediënten die zorgen voor kwaliteit van de producten vallen in veel verschillende categorieën: binding, verdikking, stabiliseren, anticaking, absorberend, emulgator, emulsie te stabiliseren en viscositeit (dikte) beheren. Deze stoffen zorgen dat verschillende ingrediënten in de make-up plakken aan elkaar, dikte maken en houdbaarheid vergroten. Chemische stoffen die zijn ingedeeld als opacifying ingrediënten verminderen de doorzichtigheid of de doorschijnendheid van de make-up.

De lijst van ingrediënten in deze categorie is lang: Talk (absorberend, anticaking, kalmerend, ballaststoffen, huid beschermen), polyglyceryl-4 diisostearate/polyhydroxystearate/sebacate (emulgator, emulsie stabiliseren, oppervlakteactieve stof), magnesiumsulfaat (verdikking, viscositeit controle), HDI/trimethylol hexyllactone crosspolymer (anticaking), boornitride (absorberend, opacifying), alumina (anticaking, ballaststoffen, opacifying, controle van de viscositeit), polyhydroxystearic zuur (emulgerende), siliciumdioxide (anticaking, absorberend, opacifying, viscositeit controle), quaternium-90 bentoniet (viscositeit controlerend), propyleencarbonaat (viscositeit controlerend) , silica-silylate (anticaking, ballaststoffen, emulsie stabiliseren, controle van de viscositeit, verzachtend, huid conditioning), dimethicone/vinyl dimethicone crosspolymer (viscositeit controlerend), aluminium zetmeel octenylsuccinate (absorberend, anticaking, controle van de viscositeit), magnesiumcarbonaat (absorberend, bindende, opacifying, ballaststoffen), Dinatrium-EDTA (viscositeit beheersen, stabiliseren) en ijzeroxide (opacifying).

Conserveringsmiddelen

Conserveermiddelen worden gebruikt om te voorkomen dat besmetting van bacteriën, die is van cruciaal belang hoewel conserveermiddelen kunnen irriteren de huid. Neutrogena gezonde huid vloeibare make-up gebruikt drie conserveermiddelen: methylisothiazolinone, sorbinezuur en phenosyethanol. Sorbinezuur kan worden verkregen van de berg as bessen of synthetisch ontwikkeld. Het heeft een laag risico veroorzaken irritatie van de huid. Phenosyethanol is ook minder irriterend voor de huid omdat het niet vrij formaldehyde, zegt cosmeticscop.com. Methylisothiazolinone is een krachtige conserveringsmiddel bekend te dragen een hoog risico op de huid irriteren.

Conditionering van de huid

Chemische stoffen die van de huid aandoening houden worden geclassificeerd als Verwekende en bevochtigingsmiddelen. Verwekende verzachten en de huid glad door te voorkomen dat het verlies van water; bevochtigingsmiddelen aantrekken en vasthouden van vocht. De verzachtend ingrediënten bevatten cyclopentasiloxane, ethylhexyl palmitaat, cyclohexasiloxane, C12-15-alkyl benzoaat (ook antimicrobiële), cetyl dimethicone, stearoxymethicone/dimethicone copolymeren (ook viscositeit controle), dimethicone, en cyclomethicone en caprylyl glycol, die beide ook bevochtigingsmiddelen. De bevochtigingsmiddelen zijn butyleen glycol en glycerine.

Behandeling

Titaandioxide, die wordt weergegeven als het actieve ingrediënt, blokkeert schadelijk zonlicht. De make-up beschermt Benzotriazolyl dodecyl p-kresol tegen de gevolgen van UV-licht. De antioxidant ingrediënten zijn pentaerythrityl tetra-di-t-butylhydroxyhydrocinnamate en tocoferol (vitamine E). Sojamelk poeder biedt ook antioxidant voordelen en helpt de huid conditie. Chrysant parthenium extract, ook bekend als moederkruid, is een conditioner van de huid opgenomen als een behandeling vanwege zijn anti-inflammatoire eigenschappen die roodheid van de huid verminderen kunnen.

Toepassing

Make-up moet soepel en gelijkmatig verspreid over de huid. Deze kwaliteiten worden gecategoriseerd als filmvormende en oppervlakteactieve stof. De filmvormende ingrediënt acrylaat copolymeer helpt ook make-up houden huid. Cetyl PEG/PPG-10/1 dimethicone is een oppervlakteactieve stof dat ook een emulgerende en huid conditioner. PPG-12/S.D.I.M.-copolymeer is een sussend dat ook een oppervlakteactieve stof en gecategoriseerd als filmvormende.


gerelateerde artikelen