Oefeningen ter versterking van de spieren na C-Section

March 29

Oefeningen ter versterking van de spieren na C-Section

Een baby is traumatisch en stressvolle op je lichaam. Als u een c-section onderging, heb je nog meer om te herstellen van. Een c-section bestaat uit grote abdominale chirurgie, die resulteert in pijn en tederheid in uw buik en laat je met merkbaar vermoeidheid. Het kost tijd en geduld, maar er zijn verscheidene verschillende oefeningen die je doen kunt om uw spieren versterken en keer terug naar pre-baby formulier na uw c-section.

Eerste dingen eerste

Geen stress en laten meeslepen met de gedachte van het bereiken van de grootte van uw pre-zwangerschap--het duurt enige tijd terug te krijgen waar u gestart bent. Neem het langzaam en luister naar uw lichaam. Uw incisie blijft mals voor maximaal drie weken en als je de ontwikkeling van littekenweefsel kan je ongemak voor maanden na de operatie. Houd hier rekening mee bij het kiezen van oefeningen, elke activiteit veroorzaakt pijn moet worden vermeden. Een gestructureerde oefenprogramma moet wachten tot nadat u uw postpartum checkup met uw OB of verloskundige heb gehad.

De eerste paar dagen

Hoewel het is waarschijnlijk het laatste ding u wilt doen, verkeer onmiddellijk of kort na uw c-section één van de beste dingen is u kunt doen om te beginnen om uw spieren versterken. De American Council on Exercise merkt op dat zo spoedig mogelijk wandelen helpt minimaliseren spier verspillen, verhoging van de omloop en genezing te verbeteren. Het kan zijn ongemakkelijk op de eerste plaats maar stijgende naar een staande positie meerdere malen gedurende de dag zal ook helpen om je gaat in de goede richting. Als je Kegels waren niet tijdens de zwangerschap doen, moet u hen nu starten. Ze zullen helpen versterken van uw bekkenbodemspieren, die tijdens de zwangerschap waren verzwakt en zal helpen de basis leggen voor een sterke kern.

De eerste paar weken

Als uw incisie geneest en uw sterkte dat u kunt beginnen met retourneert toevoegen van meer uitdagende oefeningen. Diepe ademhaling, buik compressie en bekken kantelt moeten gebeuren gedurende de dag versterken uw transverse abdominis spieren, die een belangrijke rol speelt bij de ondersteuning van uw onderrug te reviseren van uw buikspieren aan te spannen. Naarmate deze spieren sterker, moeten u verwittiging terug pijn afneemt.

Wanneer u klaar bent

Na een paar weken met de basisoefeningen versterking, je bent waarschijnlijk klaar voor meer geavanceerde oefeningen. Abdominale verkwikkende, waarin u uw Marine naar binnen trekken en contract uw abs, met andere bewegingen opnemen. Bijvoorbeeld, abdominale verkwikkende met armbewegingen, hiel dia's of teen kranen zijn alle oefeningen die je kunt proberen. Bij het uitvoeren van de hiel dia's of teen kranen beginnen met één been op een moment geleidelijk aan en gebruik vervolgens beide benen als je kracht verbetert.

Na uw Checkup

Zodra u uw OB of verloskundige hebben gezien voor uw zes of acht weken postpartum checkup en zijn gegeven het groene licht om te beginnen de normale activiteit, kunt u meer traditionele versterkende oefeningen in uw training introduceren. Planken, voorzijde en kant, zijn een effectieve oefening voor het terugwinnen van de heup, terug- en abdominale sterkte. Bruggen, bal crunches en fiets crunches zijn ook geschikt keuzes. Wees ervan bewust dat sommige oefeningen kunnen oncomfortabel trekken op uw c-section litteken, dit kan met tijd langzaam verdwijnen dan iets die u zult moeten omzeilen.


gerelateerde artikelen