Lotus blad en Weight Loss

September 2

Lotus blad en Weight Loss

Lotus blad is een bloeiende aquatische vaste plant die sterk in de gehele tropische regio's van Azië en het Midden-Oosten groeit. De bleke groene bladeren zijn plat en breed, maximaal 18 inch in diameter bereiken. De bladeren zijn meestal verzameld in de zomer en herfst en gedroogd alvorens wordt gesneden in kleine stukjes, poedervorm of verwerkt tot pillen. Lotus bladeren zijn geworven om nuttig bij de behandeling van een verscheidenheid van voorwaarden, met inbegrip van zware bloeden, diarree en spier-spasmen.

Geschiedenis

De lotus heeft historisch speelde een belangrijke rol in de godsdienst en de geneeskunde van vele culturen. Volgens Plant de culturen, heeft de lotus "plaatsgevonden heilig in Azië en het Midden-Oosten voor meer dan 5.000 jaar." Teksten uit India dateren uit de 11e en 12e eeuw bespreken maaltijden die functie van lotus bladeren. De robuuste plant werd beschouwd als een symbool van onsterfelijkheid voor de oude Egyptenaren, die ook maakte gebruik van het in hun dieet.

Deskundige inzicht

De lange geschiedenis en gevarieerde vorderingen hebben geleid tot uitgebreid onderzoek over het mogelijke gebruik van lotus blad. Volgens een studie in "Nutrition & Metabolism", lotus leaf extract, in combinatie met L-carnitine, "kan vertegenwoordigen een behandelingsoptie voor zwaarlijvigheidbetrekking hebbende ziekten." Het mengsel werd getoond om te voorkomen dat adipogenesis, de vorming van vetweefsel. Onderzoek uitgevoerd door Japanse wetenschappers hadden vergelijkbare resultaten. De studie bewaakt de gevolgen van lotus blad uittreksel voor zwaarlijvige muizen voor vijf weken. De resultaten toonden aan dat lotus blad vertraagd de absorptie van vet en koolhydraten, energie-uitgaven verhoogde en lipide metabolisme versnelde. Lotus blad voorkomen ook de toename van lichaamsgewicht.

Potentiële

Lotus bladeren bevatten hoge concentraties van fytochemicaliën, stoffen geproduceerd door planten om zich te verdedigen tegen bacteriële en schimmelinfecties. De stoffen gevonden in lotus blad uittreksel omvatten alkaloïden, flavonoïden en tannines. De isoquinoline alkaloïden in lotus bladeren kalmerend en antispasmodic eigenschappen hebben, die bij de spijsvertering helpen kunnen. Zowel de flavonoïden en de tannines zijn krachtige antioxidanten die zijn verbonden met gewichtsverlies en cardiovasculaire gezondheid.

Gebruik

Gedroogde lotus blad kan worden gebruikt bij de voorbereiding van een maaltijd, hoewel het heeft een bittere smaak. De bladeren kunnen ook worden gebrouwen in een thee. Lotus blad is ook verkrijgbaar in capsule en pil vorm, die kan worden genomen als een alternatief voor de bittere verlaat.

Waarschuwing

Er is een gebrek aan onderzoek met betrekking tot de effecten van lotus blad bij zwangere vrouwen en het moet worden vermeden. Lotus blad kan gastro-intestinale irritatie veroorzaken. Lotus blad kan verhogen het risico van bloeden en mag niet worden gebruikt in combinatie met bloed verdunners, met inbegrip van aspirine. Raadpleeg uw arts voordat u begint met behandeling.


gerelateerde artikelen