Een verlies van eetlust tijdens de zwangerschap

April 28

Een verlies van eetlust tijdens de zwangerschap

Zwangerschap leidt tot enorme veranderingen in het lichaam van een vrouw. Haar hormoon niveaus stijgen, haar lichaam verandert vorm, gewicht, en deel haar bloed volume toeneemt en al haar systemen harder werken te voorzien van niet alleen haar behoeften, maar die van haar ongeboren baby, ook. Dit leidt tot allerlei symptomen, waarvan vele ongemakkelijk zijn. Een verlies van eetlust is geen uitzondering; veel vrouwen vinden zelf niet willen of kunnen eten van tijd tot tijd tijdens de zwangerschap.

Tijdsbestek

Verlies van eetlust kan voorkomen op elk gewenst moment tijdens de zwangerschap; voor veel vrouwen is het een van de eerste symptomen. In hun boek "Wat te verwachten wanneer You're Expecting" verklaren Heidi Murkoff en Sharon Mazel dat misselijkheid en braken heel vroeg in zwangerschap beginnen kunnen; Sommige vrouwen ervaren deze symptomen zo vroeg als de vierde week van de dracht. Meeste vrouwen voelen afgeschrikt door voedingsmiddelen die werden zodra hun favorieten tijdens het eerste trimester, en velen hebben moeite om iets naar beneden helemaal niet, in combinatie met een gebrek aan wil eten die misselijkheid kan induceren.

Duur

Sommige vrouwen vinden dat hun eetlust tijdens het tweede trimester verbetert. Dr. Raymond Poliakin merkt in zijn boek, "Wat u niet denken aan vraag uw verloskundige," vele symptomen gemeen hebben het eerste trimester oplossen tijdens de tweede, alleen om terug te keren tijdens de derde. Vrouwen in hun derde trimester van de zwangerschap kunnen hebben niet veel van een eetlust omdat hun steeds grotere baby tegen hun maag, duwt vermindering van de capaciteit en waardoor het moeilijk is om te eten iets meer dan een paar hapjes op een moment.

Overwegingen

Hormonen en de grootte van de baby zijn niet de enige redenen voor een vrouw om het gevoel dat ze niet veel van een eetlust tijdens de zwangerschap hebben. Veel vrouwen hebben intestinale gas als gevolg van de vertraging van het spijsverteringskanaal, waardoor de maag voel me volledige en opgezwollen. Verder, merk Murkoff en Luc Maezelle, de sluitspier van de bovenste maag ontspant tijdens de zwangerschap, wat betekent dat zuur van de maag een veelgehoorde klacht van de tweede en derde trimester is. Aangezien eten vaak zure maagongemak verergert, kunnen vrouwen vinden gevoel alsof ze niet willen eten om te voorkomen dat de symptomen.

Preventie/oplossing

Enkele van de redenen voor het verlies van eetlust tijdens de zwangerschap zijn onvermijdelijk, maar anderen kunnen profiteren enigszins van een paar at Home remedies. In haar boek "Conceptie, zwangerschap en geboorte" adviseert Dr. Miriam Stoppard frequente, kleine maaltijden. Deze behoeden voor de maag te vol gevoel, misselijkheid voorkomen, en verminderen van zure terugvloeiing. Sommige vrouwen vinden dat gember, zoals in thee of ginger ale, ongemakkelijke symptomen vermindert en herstelt van eetlust.

Deskundige inzicht

Veel vrouwen zorgen dat weinig eetlust tijdens de zwangerschap zal negatieve invloed heeft op hun ontwikkeling baby's. In het algemeen, is beperkte eetlust tijdens het eerste trimester geen probleem. Dr. Poliakin merkt op dat sommige vrouwen zo weinig eten over het verliezen van gewicht tijdens de eerste drie maanden. Later in de zwangerschap herstellen de meeste vrouwen genoeg om het verloren gewicht en krijgen op de juiste manier in de rest van de zwangerschap. Voor vrouwen met ernstige verlies van eetlust voorschrijven artsen vitaminen om te voorkomen dat ernstige tekorten. Poliakin merkt op dat ongeacht de eetlust, zwangere vrouwen moeten ervoor zorgen dat ze veel water drinken zodat ze voldoende hydratatie onderhoudt.


gerelateerde artikelen