Wat zijn de behandelingen voor een lever hemangioom?

December 29

Wat zijn de behandelingen voor een lever hemangioom?

Hemangioom op de lever, ook wel aangeduid als de lever hemangioom, hepatische hemangioom en cavernous hemangioom, is een goedaardige tumor die zich op de lever ontwikkelt. De tumor bestaat uit onregelmatig gevormde bloedvaten. MayoClinic.com staat lever hemangiomen meestal geen nadelige bijwerkingen veroorzaken en geen behandeling nodig. Als ze groot genoeg zijn, echter de tumor kan druk op tegen andere interne structuren, resulterend in symptomen die medische interventie vereisen.

Chirurgische verwijdering

Lever hemangioom mogelijk een chirurgische ingreep te verwijderen van de tumor. Volgens «««MayoClinic.com bepalen artsen hoe gemakkelijk de tumor kan worden verwijderd voordat het suggereren van deze cursus van actie. Tijdens deze procedure zal de chirurg de tumor van het oppervlak van de lever gesneden terwijl het proberen om te voorkomen dat eventuele afzijdig weefsel. Afhankelijk van de grootte en de locatie van het hemangioom, kunnen gedeelten van gezonde lever ook moeten worden verwijderd. De encyclopedie chirurgie merkt op dat de lever nog steeds normaal na de operatie functioneert.

Stoppen doorbloeding

Artsen kunnen stellen voor procedures die stoppen met de omloop van het bloed naar de lever hemangioom. De chirurg zal beperken het bedrag van bloed ontvangt de tumor door koppelverkoop uit de voornaamste bloedtoevoer of de belangrijkste slagader van het hemangioom injecteren met een medicijn te blokkeren. Deze interventie krimpt het hemangioom maar niet verwonden of de hoeveelheid van de bloedtoevoer naar de lever.

Levertransplantatie

Hoewel zeldzaam, kunnen patiënten met grote of meerdere hemangiomen een levertransplantatie nodig. Volgens de Universiteit van Southern California, een patiënt nodig van de lever van een donor moet doorlopen medische testen en worden geplaatst op een wachtlijst geplaatst. Om te ontvangen een nieuwe lever, de patiënt moet voldoen aan criteria die zijn ingesteld door het Verenigd netwerk voor het delen van het orgel.

Een patiënt met een donor lever vindt immuunonderdrukkende medicijnen voor de rest van zijn leven, volgens de University of Southern California. Deze medicijnen houden het lichaam van de gevechten uit of afwijzing van de nieuwe lever.

Radiotherapie

Patiënten die een therapie van de straling ontvangt hoge hoeveelheid energie in de vorm van golven vergelijkbaar met x-stralen of gamma rays, volgens de Centers behandeling kanker van Amerika. Deze verhoging van de energie stralen krimpen de tumor, wat resulteert in een afname van de negatieve symptomen. Het doel van de straling is te verlaten gezond weefsel ongedeerd.


gerelateerde artikelen