Hoe maak je uitdagende tieners meer verantwoordelijk

February 5

Hoe maak je uitdagende tieners meer verantwoordelijk

Tijdens de tienerjaren, is uw kind leren hoe afscheid kindertijd en volwassenheid aangaan. Natuurlijk, hij is verre van een volwassene op dit punt, maar hij kan niet beseffen dat--naar zijn mening hij volwassen, verantwoordelijk en veel te goed voor uw kinderlijke regels en verwachtingen is. Wanneer uw tiener zich op een manier die uw verwachtingen tart gedraagt, hij waarschijnlijk doet het als een manier om zijn hernieuwde onafhankelijkheid en zelf waargenomen looptijd. Één dag die hij realiseren zal, hij was verre van volwassen op deze leeftijd, maar voor nu uw taak is om ervoor te zorgen dat zijn defiance verandert in verantwoordelijkheid in plaats van opstand.

Stap 1

Regels die billijk redelijk en maken. Volgens Mary Schroeder, uitbreiding pedagoog aan de Universiteit van Minnesota, uw tiener wordt gedreven door een behoefte aan eerlijkheid en heeft om te geloven dat de regels en verwachtingen voor haar hebt eerlijke en redelijke voordat ze aan hen houden kan. U kunt uw uitdagende tiener voorzien van een beetje meer verantwoordelijkheid door het toestaan van haar om u maakt de gewenste regels te helpen. Bijvoorbeeld als het gaat om haar avondklok en haar huishoudelijke verantwoordelijkheden, vragen haar te zitten en u te vertellen wat ze denkt dat is eerlijk voor elk. Door te vertellen haar wat schijnt eerlijk aan u opvolgen, en vervolgens het vinden van een compromis dat voor iedereen aanvaardbaar is. Als ze de regels als eerlijk en redelijk ziet, zal ze minder willen trotseren ze hebben.

Stap 2

Gebruik humor om situaties waarin uw tiener is tarten u, adviseert Dr. Joseph Strand, een psychiater en vader van vier onschadelijk te maken. Bijvoorbeeld, u wilt leren van uw tiener de verantwoordelijkheid van het oppakken van na zichzelf, maar hij is ingesteld op dit door het negeren van u tarten. In plaats van de easy way nemend en boos krijgen of het zelf doen, maken een grap. In plaats van schreeuwen, merkte zeggen,"ik dat je links al je vuile kleren op uw vloer in plaats van in de wasmand, die vertelt me dat u moet hebben gehuurd een dienstbode voor het huis! Wat een geweldig begin gift van de verjaardag voor mij!" Hij krijgt het punt dat u maken zonder dat u het vuile werk te doen voor hem of zijn boze reactie met uw eigen provoceren.

Stap 3

Stoppen dwingen de kwestie met uw uitdagende tiener, adviseert Schroeder. U kunt worden verrast hoe snel uw tiener houding gaat van defiant naar ten principale zodra u stopt lesgevers en afdwingen van de gevolgen zonder een ophef starten. Bijvoorbeeld, hebt u gevraagd haar herhaaldelijk haar kamer om schoon te houden en om haar huiswerk afmaken voordat het weekend begint, en zij blijft tot verwaarlozing van uw wensen. In plaats van nog een ander argument of een andere confrontatie, rustig uitleggen aan haar dat u hebt genomen haar mobiele telefoon of Internet heb toegang weg voor de rest van het weekend, of dat u noemde al haar vrienden te laten weten ze zal niet worden vergezellen hen aan alle activiteiten dat weekend, of haar drijvende rechten ingetrokken voor het weekend. De kans is goed dat ze zeer snel leren zullen dat het je menens en dat ze moet verantwoordelijkheid nemen voor eigen daden.

Tips

  • Niet in gevaar brengen uw tiener met gevolgen die u niet kan afdwingen wanneer hij uitdagend is of verantwoordelijkheid mist. Als hij een naschoolse baan heeft en je kunt niet hem naar en van zijn baan elke dag vanwege uw eigen, kan niet u dreigen om weg te nemen zijn drijvende privileges voor een week. Wanneer u gevolgen die u niet kunt bedreigen via met volgen, ziet uw tiener uw bedreigingen als empty, wat helpt niet wijzigen zijn verzet in verantwoordelijkheid.

gerelateerde artikelen