Lijst van Acute ziekten

February 4

Lijst van Acute ziekten

Acute ziekten zijn ziekten die komen op abrupt en beloop een korte, ernstige, terwijl chronische ziekten laatst voor een verlengde tijd en kunnen komen en gaan. Een acute ziekte vereist onmiddellijke medische aandacht als gevolg van levensbedreigende mogelijkheden. Soorten van acute ziekten zijn orgaanfalen ademhalingsproblemen, rapid-verspreiding infecties en dood weefsel en necrose.

Ernstig acuut respiratoir syndroom

Ernstig acuut respiratoir syndroom of SARS, is een virusinfectie van griep-achtige die met ademhalingsproblemen presenteert, hoofdpijn, koude rillingen en koorts. The Merck Manual staat dat SARS via direct contact met de druppels van verontreinigde hoest afscheidingen verspreidt. Het virus zal niet reageren op behandeling met antibiotica en uiteindelijk gaat weg. Ademhaling hulp met een zuurstofmasker of gasmasker kan in extreme gevallen worden vereist.

Acute gedissemineerde encefalomyelitis

Acute gedissemineerde encefalomyelitis is een aanval van het immuunsysteem op de myeline, of dekking, van de hersenen en het ruggenmerg. Children's Hospital Boston meldt dat de aanval treedt vaak op na een soort van virale infectie. Het immuunsysteem verwart de infectie met gezonde cellen en aanvallen van de gezonde cellen, waardoor de ontsteking in de hersenen of wervelkolom. De symptomen omvatten het snelle begin van een hoofdpijn, zwakte, visuele stoornissen, verwarring en beslagleggingen. Behandeling bestaat uit anti-inflammatoire geneesmiddelen, zoals methylprednisolon, ter vermindering van zwelling van de hersenen.

Acute Bronchitis

Acute bronchitis is een infectie van de luchtwegen naar de longen, dat een paar weken duurt of minder, volgens FamilyDoctor.org. De infectie die acute bronchitis veroorzaakt is meestal het zelfde type van virus dat de verkoudheid veroorzaakt. Andere oorzaken zijn onder andere luchtverontreinigende stoffen, schimmels en roken als belangrijke bijdrage voor het krijgen van acute bronchitis. Symptomen, zoals koorts, congestie, piepende ademhaling, koude rillingen en kortademigheid, verdwijnen meestal binnen een paar dagen, maar de hoest blijft hangen. Behandeling bestaat uit rust, vloeistoffen en over-the-counter medicatie voor hoest en ontsteking.

Acute Respiratory Distress Syndrome

Acute respiratory distress syndrome of ARDS, is een ernstige aandoening veroorzaakt door ernstige verwondingen, sepsis, verdovende middelen, schokken, longontsteking, inhaleer of ernstige ziekte. ARDS presenteert met moeilijk, snelle ademhaling die niet aan het produceren van de niveaus van zuurstofrijk bloed. De kleine zakjes van de lucht in de longen lekken vloeistof die interfereert met het vermogen van de longen om te vullen met lucht. Orgaanfalen begint te optreden als gevolg van het ontbreken van voldoende zuurstof in de bloedbaan. De American Lung Association meldt dat ARDS ongeveer 190.000 Amerikanen elk jaar treft.

Acute lymfatische leukemie

Acute lymfatische leukemie is een snel groeiende kanker die in het beenmerg begint. De lymfocyt cellen in het beenmerg blijven onvolwassen en vervangen van volwassen cellen, die onmiddellijke behandeling voor de kans op een genezing vereisen. De American Cancer Society meldt dat meest acute leukemie patiƫnten slechts een paar maanden zonder behandeling leven.


gerelateerde artikelen