Calcium in de groenten en fruit

September 24

Calcium in de groenten en fruit

Calcium, een essentieel element, speelt een belangrijke rol in het houden van botten gezond en regulerende zenuw en spier functies. Bijna alle van de calcium in je lichaam blijft in de botten en tanden, met slechts een kleine hoeveelheid in de bloedsomloop. Als u geen calcium in uw voeding, verwijderd je lichaam uit uw botten en de tanden te gebruiken in de bloedbaan. Krijgen van voldoende calcium via de voeding kunnen moeilijk zijn, als je niet zuivelproducten of ingeblikte vis eet, maar een aantal groenten en fruit ook calcium aan uw dieet leveren.

Vereisten

Sommige mensen moeten meer calcium dan anderen. Volwassenen leeftijd 19 tot 50 1000 mg per dag vereisen, terwijl die over 50 noodzaak 1200 mg. kinderen leeftijden 9 tot en met 18 en zwangere en zogende vrouwen moeten 1300 mg per dag. Kinderen tussen de leeftijden van 1 tot en met 3 moeten 700 mg dagelijks, terwijl kinderen 4 t/m 8 moet 1000 mg.

Calcium in fruit

Alle vruchten bevatten sommige calcium, maar de vruchten met de hoogste calcium bedragen omvatten bevroren rabarber, met 266 mg per cup, en gedroogde zante krenten, met 124 mg per kop, volgens Bayer HealthCare. Gedroogde vruchten bevatten meer calcium dan verse, met gedroogde abrikozen leveren 72 mg, pitloze rozijnen 73 mg, gedroogde pruimen 75 mg en gedroogde peren 61 mg per kop. Een grote oranje levert 74 mg calcium, terwijl 1 kopje van watermeloen alleen 11 mg levert.

Calcium in groenten

Groenten vooral hoog aan calcium bevatten een aantal van de Groenen. Gekookte spinazie bevat 245 mg, boerenkool bevat 266 mg, mosterd greens 284 mg en mosterd spinazie 315 mg per kopje gekookt. Een kopje gekookte sojabonen bevat 261 mg. Een stengel van gekookte broccoli bevat 112 mg. Een kopje gekookte module groene bonen levert 55 mg.

Absorptie

Je lichaam absorbeert calcium best wanneer u niet meer dan 500 mg tegelijk nemen, volgens het kantoor van Dietary Supplements. Als je fruit en groenten hoog aan calcium in een maaltijd eet, neem dan niet een calciumsupplement op hetzelfde moment, omdat je niet zal het allen absorberen.

Risico 's

Hoewel teveel calcium in de vorm van calciumsupplementen te nemen kan het verhogen van uw risico van het ontwikkelen van nierstenen, vormen krijgen van teveel aan calcium uit voedsel niet hetzelfde risico.


gerelateerde artikelen