Noten zijn rijk aan urinezuur

July 4

Je lichaam produceert urinezuur wanneer het stoffen in voedsel genaamd purines afbreekt. Normaal gesproken het lichaam in staat om effectief te verwerken en elimineren van urinezuur is. Maar soms urinezuur opbouwt, of de nieren zijn niet in staat om zich te ontdoen van genoeg urinezuur, waardoor overtollige bloedspiegels. Hyperurikemie kan ook leiden tot formulier teveel purine-rijk voedsel te eten. Als uw arts heeft geadviseerd een purine-beperkte dieet, zullen bepaalde voedingsmiddelen, zoals lever en ansjovis, uit het menu. Noten zijn laag-purine voedingsmiddelen waaraan u blijven kunt genieten.

Urinezuur en uw gezondheid

Wanneer je lichaam niet in staat om te verwerken en te elimineren genoeg urinezuur is, kan het u ziek maken. Hoge urinezuur niveaus kunnen leiden tot jicht, een vorm van inflammatoire artritis veroorzaakt door afzettingen van urinezuur kristallen in de gewrichten die leidt tot pijn, stijfheid en zwelling. Urinezuur is ook sterk geassocieerd met het metabool syndroom, een cluster van risicofactoren die uw kans op diabetes verhogen. Volgens de American Diabetes Association tonen studies aan dat hoge urinezuur niveaus het risico van diabetes verhogen.

Noten en Purines

Alle noten zijn laag in purines. Low-purine voedingsmiddelen zijn die minder dan 50 mg purines per portie bevatten. De standaard grootte voor noten serveren is ongeveer 1 ounce. Een 1-ounce portie pinda's bevat 22 mg purines. Het dezelfde grootte portie amandelen biedt 10 mg purines. Een ounce van walnoten bevat slechts 7 mg purines. Zelfs het eten van twee porties in één zitting zou niet genoeg om de noten te kwalificeren als een matig-purine voedsel.

Noten en urinezuur niveaus

Eten van een dieet rijk aan noten zal niet verhogen uw niveaus van urinezuur, volgens een studie gepubliceerd in de "British Journal of Nutrition" in juni 2007. 64 deelnemers met metabool syndroom verdeeld onderzoekers in drie groepen van de gecontroleerde dieet--één met 20 procent van de calorieën uit walnoten, één met 20 procent van de calorieën uit cashewnoten en één met geen noten. De deelnemers volgde de diëten voor acht weken. Urinezuur bloedspiegels bleef stabiel tijdens de studie, wat betekent dat zelfs een dieet samengesteld uit een vijfde noten urinezuur niet zal verhogen.

Voedsel om te vermijden

Houd in gedachten dat noten rijk aan calorieën, zijn dus eten teveel van hen ertoe leiden u dat kon gewichtstoename. Overgewicht of obesitas zijn risicofactoren voor jicht en diabetes. Zeevruchten en orgel vlees zijn de hoogste in purines voedsel. Ingeblikte Sardienen bevatten 399 mg purines per 3,5 ounces en kippenlever heeft 243 mg purine in het dezelfde grootte serveren. U moet ook vermijden spel vlees, vlees gravies en gist.


gerelateerde artikelen