Levothyroxine & soja

February 23

Levothyroxine & soja

Levothyroxine is een synthetische schildklierhormoon gebruikt voor de behandeling van mensen met hypothyreoïdie. De manier waarop die dit medicijn en soortgelijke medicijnen in je lichaam werken kan worden beïnvloed wanneer je bepaalde voedingsmiddelen eet-- en soja is een van hen. Mayo Clinic endocrinoloog Todd B. Nippoldt stelt dat neemt u levothyroxine, u niet moet schuwen soja volledig. Echter, moet u ervoor zorgen dat neem levothyroxine verscheidene uren voordat u soya consumeren.

Meer over Levothyroxine

Levothyroxine is de standaardbehandeling voor hypothyreoïdie, veroorzaakt door Hashimoto van thyroiditis, verwijdering of straling van de schildklier, of behandeling voor hyperthyreoïdie dat de klier achterblijven rendert. Als uw arts heeft voorgeschreven levothyroxine voor de behandeling van hypothyreoïdie, is dit meestal een levenslange verplichting, volgens MayoClinic.com. Zorgen zijn geuit dat soya hypothyreoïdie verergeren. Nippoldt legt echter uit dat soja kan invloed hebben op hoe goed je lichaam absorbeert levothyroxine.

Soja-studie

Resultaten van een onderzoek naar de effecten van soja op synthetische schildklier vervangingen onderzoek werd gepubliceerd in het maart 2006 nummer van "Schildklier," het Publicatieblad van de American Association van de schildklier. Onderzoekers in Californië de Loma Linda University onderzocht 14 klinische proeven om na te gaan van de soja invloed op gezonde volwassenen en mensen met hypothyreoïdie. Met uitzondering van één proces, onderzoekers opgemerkt dat alle anderen geen negatieve effecten van soja of haar isoflavonen op schildklier functie toonde en concludeerde dat er geen reden voor mensen met hypothyreoïdie is te vermijden van soja. Ze ging naar staat dat theoretisch, soja hypothyreoïdie bij mensen wiens toestand werd veroorzaakt door lage jodium inname zou kunnen verergeren. Mensen die soja consumeren moet dus zorg ervoor dat ze krijgen genoeg voeding jodium.

Oplossing

Levothyroxine is meestal een half uur tot een uur voor je eerste maaltijd van de dag met een groot glas water genomen om ervoor te zorgen dat je lichaam goed absorbeert. Nippoldt suggereert wachten van vier uur nadat u uw medicatie nemen voordat u soya eet. Hij stelt verder dat er geen speciaal dieet voor mensen met hypothyreoïdie of uitsluiten van bepaalde soorten voedsel.

Andere informatie

Voedingsvezels kan ook van invloed op de opname van levothyroxine. Andere voedingsmiddelen, supplementen en medicijnen te nemen op hetzelfde moment voorkomen omvatten katoenzaad maaltijd, walnoten, ijzer en calcium supplementen, multivitaminen met ijzer, antacida en medicijnen gebruikt voor de behandeling van maagzweren en hoog cholesterol. Volgens de National Center of complementaire en alternatieve geneeskunde (NCCAM), soya zijn veilig voor de meeste mensen en kunnen zelfs verminderen hoog cholesterol iets wanneer u ze een onderdeel van uw dieet maakt. Hoewel soja supplementen worden soms voor adres symptomen van de menopauze gebruikt, duidt NCCAM dat er geen stevig bewijs is ter ondersteuning van hen voor dit gebruik. Als u hypothyreoïdie en vragen over soya hebben, praat met uw behandelende arts. Raadpleeg altijd uw arts voordat u met behulp van een voedingssupplement te pakken uw gezondheidsproblemen.


gerelateerde artikelen