De fysica die betrokken zijn bij het gooien van een Discus

December 3

De fysica die betrokken zijn bij het gooien van een Discus

De vorm van een discus lijkt op de vleugel van een vliegtuig vleugel, die grotere lift als wind snelheid toeneemt krijgt, volgens aërodynamische ingenieurs. Dientengevolge, kunt u het gooien van een discus verder tegen de wind dan mee, volgens een rapport van 2000 door de Universiteit van Californië-Davis. Computersimulaties en testvluchten ook blijkt dat de gyroscopische spin van een discus, atmosferische condities en hoogte discus vlucht op verschillende manieren beïnvloeden.

Weerfactoren

Vliegtuig krijgen meer lift in koude lucht omdat de trager voortbewegende moleculen dichter bij elkaar dan warme lucht zijn, waardoor het dichtere. Koude lucht geeft een aërodynamisch gevormde object, zoals een discus, meer steun te blijven omhoog. Onderzoek aan de Universiteit van Texas Instituut voor geofysica gemeld in de "American Journal of Physics" dat een discus ongeveer 5 inches verder op een koude winterdag op 32 graden dan op een warme zomerdag op 104 graden reist. Air is ook dichtere op zeeniveau dan grote hoogten. Een discus reist 7,5 inch verder in Rome, Italië, 120 voet boven zeeniveau, dan in Mexico-stad, 7.300 voet boven zeeniveau.

Gyroscopische actie

Een discus Draaiingen als het verlaat een atleet hand. Dit gyroscopische, draaiende beweging stabiliseert de discus aanboord. Hoe sneller het draait, hoe groter het impulsmoment en de meer inspannen gyroscopische weerstaat kantelen of het wijzigen van de rotatie-as. De doorsnede van een discus is wing-achtige, dus draai de aërodynamische vorm wees in de wind houdt. Dit handhaaft lift en verlengt de vluchttijd.

Tegenwind

Honkbal werpers en voetbal quarterbacks weten dat hun gooit verliest snelheid wanneer ze in tegemoetkomende winden gooien. Echter combineert een discuswerper de fysica van aërodynamische lift en gyroscopische stabiliteit met een tegenwind om een voordeel te verkrijgen. De Texas onderzoekers gedocumenteerd dat een discus geworpen in een 20-mph tegenwind tot 25 voet verder dan een discus geworpen met die wind kan vliegen.

Lichaam Spin

De karakteristieke spinnen windup en de levering van een discuswerper creëert grote snelheid bij release. Terwijl een honkbal werper, hooguit slechts een 180-graden boog waardoor voor het versnellen van de bal vóór release, heeft de discuswerper twee volledige draaiingen. Bovendien, als ook beoefend door figuur schaatsers, behoudt tekening van de armen naar binnen terwijl spinnen impulsmoment door het verhogen van de snelheid van de spin. Zorgvuldige timing verhoogt versnelling net voordat u opnieuw uitbreidt voor release. De beste discuswerpen combineert fysieke kracht met complexe natuurkunde.


gerelateerde artikelen