Wat zijn de behandelingen voor ziekte van degeneratieve Disc & schade aan de zenuwen?

February 2

Wat zijn de behandelingen voor ziekte van degeneratieve Disc & schade aan de zenuwen?

Degeneratieve schijf ziekte is een natuurlijk proces van veroudering gekenmerkt door de compressie en dragen weg van de schijven gelegen tussen de wervel botten van de wervelkolom, meestal in de lage rug. De functie van de schijven de Vertebrale botten beschermen tegen de gevolgen van de zwaartekracht op de rug te scheiden van de botten genoeg om ruimte voor de spinale zenuwen te sluiten en de gespierde innervate en weefsels van het lichaam. Schijf ziekte kan leiden tot compressie van de spinale zenuwen en toebrengen van pijn en zwakte. Schijf om ziekte te behandelen, adviseren artsen meer conservatieve maatregelen alvorens de bespreking van chirurgische methoden om de symptomen te verminderen.

Rest

Degeneratieve schijf ziekte kan leiden tot een acute aanval van pijn in de onderrug door compressie van de zenuwen die de wervelkolom te verlaten. De Universiteit van Maryland Medical Center raadt rest aan de rugspieren ontspannen en verlichten van de zenuw compressie; het is echter niet aanbevolen om te blijven in bed na twee tot drie dagen, als dit kan de spieren verzwakken en u tot verdere schade predisponeren. Een fysiotherapeut kan het aanbevelen van bepaalde oefeningen uit te voeren op regelmatige tijdstippen tijdens bedrust te verminderen de kans op spieratrofie, of zwakte.

Medicatie

Om te helpen met pijnbestrijding, worden medicijnen om ontsteking te verminderen voorgeschreven. Over-the-counter-medicijnen, zoals aspirine of ibuprofen, verminderen ontsteking en pijn; ze zijn echter niet aanbevolen tijdens de zwangerschap of als u last van nierziekte heeft. Ernstige pijn wordt behandeld met verdovende middelen zoals codeïne en morfine, die leiden bijwerkingen zoals misselijkheid, sedatie, of constipatie tot kan. UMMC adviseert een langdurige cursus van verdovende niet omdat ze verslavend. Epidurale steroïde injecties of zenuw blokken, worden in extreme gevallen beheerd. Een steroïde zoals cortison wordt geïnjecteerd in de epidurale ruimte van het ruggenmerg om pijn te verlichten.

Fysiotherapie en oefening

Voor het verlichten van spier spasme en ter versterking van de rugspieren, worden fysiotherapie en oefening aanbevolen. Fysiotherapie omvat het gebruik van de massages, elektrische stimulatie en echografie modaliteiten; sterkte en flexibiliteit opleiding; en het zwembad therapie te versterken van de spieren en het verminderen van de druk van de zwaartekracht op de wervelkolom. Houding opleiding is ook nuttig om de juiste lichaamshouding uitlijning, volgens UMMC handhaven.

Chirurgie

Als de conservatieve behandelingen voor schijf degeneratie niet werken en uw conditie naar ernstige chronische pijn met neurologische symptomen zoals gevoelloosheid, tintelingen en zwakte van de benen vordert, kan operatie worden besproken met uw arts. De chirurgische procedure gekozen zal afhangen van de klinische aard van uw klachten. Procedures omvatten het volgende: spinale fusie, waar de schijf is verwijderd en de Vertebrale gesmolten samen; vervanging van de schijf die is net als vervanging van de heup of knie, waar de schijf is vervangen door een kunststof plaat; laminectomie, een decompress procedure voor een vergroting van de beschikbare ruimte voor de spinale zenuwen door het verwijderen van botweefsel en delen van de wervel bot; laminotomy, die vergelijkbaar met laminectomie is behalve minder bot wordt verwijderd en het vermindert de kans op spinale instabiliteit na de operatie; en laminoplasty, die een deel van de wervel bot aan de achterzijde te verlichten de druk op de spinale zenuwen hervormt, volgens UMMC en het gezondheidscentrum van de Universiteit van Connecticut.


gerelateerde artikelen