Campings in de buurt van Clarksville, VA

May 27

De stad van Clarksville ligt langs de oevers van Buggs Island Lake, ook bekend als Kerr Lake, in Zuid-Centraal Virginia. Eenmaal de center van Southside Virginia tabakshandel, Clarksville vandaag is vooral bekend als de toegangspoort tot de 50.000-acre meer--gevormd door een dam in de rivier Roanoke-- en de vele recreatieve activiteiten die het biedt. Het maakt niet uit wat uw camping eisen zou kunnen zijn, moet één van de vier campings in de buurt van Clarksville voldoen aan uw behoeften.

Occoneechee State Park

Occoneechee State Park (dcr.virginia.gov), drie mijl ten noordoosten van Clarksville, dekt bijna 2700 hectare van de bossen langs de oevers van Buggs Island Lake. Open het hele jaar, haar campings B en C hebben tientallen sites--veel met elektriciteit en water--die geschikt voor RVs of tenten. Camping B aankan RVs tot 35 voet in lengte, terwijl de sites op Camping C een maximale lengte van 30 feet hebben. Een Paardensport Camping, geopend van begin maart tot begin December, heeft ongeveer een dozijn sites en een dozijn overdekte boxen voor paarden. Sites op alle campings hebben picknicktafels en barbecue grills. Badhuizen in elke camping bieden warme douches en toiletten spoelen. Bunkhouse accommodaties en verhuur van hutten zijn beschikbaar in het park voor noncampers. Park faciliteiten omvatten wandelpaden, drie boot hellingbanen, bootverhuur, een speeltuin, picknickplaatsen en een lakefront amfitheater voor interpretatieve aard en Indiaanse cultuur programma's.

Longwood Park

Ongeveer vijf mijl Zuid van Clarksville, biedt dik Longwood bomenpark (reserveamerica.com) ook toegang tot de oevers van het uitgestrekte meer dat de grens tussen Virginia en North Carolina straddles. Recreatieve activiteiten in het park zijn fietsen, varen, vissen, wandelen en zwemmen. Het park camping, geopend van begin April tot eind oktober, heeft meer dan vijf dozijn campings, ongeveer de helft met elektriciteit. Faciliteiten omvatten flush toiletten, douches, picknicktafels, brand ringen, een speeltuin, drinkwater en een dump station.

Rudd's Creek Recreation Area

Rudd's Creek Recreation Area (reserveamerica.com) ligt langs de noordelijke oever van Buggs Island Lake ongeveer zeven mijl ten noordoosten van Clarksville. De camping, open vanaf begin April tot eind oktober, heeft ongeveer 100 campings, driekwart met elektrische aansluitingen. Verspreid over het kampeerterrein zijn flush en gewelf toiletten, douche huizen, picknick schuilplaatsen en speeltuinen. Onder de recreatieve activiteiten bij Rudd's Creek zijn varen, vissen, wandelen en zwemmen. Inheemse dieren in het wild die u misschien plek in en rond het recreatiegebied omvatten cottontail konijn, fox, kwartel, wasbeer, whitetail herten, wilde kalkoen en verschillende soorten eenden en ganzen.

Ivy Hill Camping

Bent u op zoek naar ruwe het een beetje maar toch wilt blijven dicht bij het meer, Ivy Hill Camping (geen website; State Road 825, Clarksville; 434-738-6143) 25 sites met geen nut heeft. De camping, open vanaf begin April tot eind oktober, geschikt voor tenten en self-contained RVs, maar het heeft geen doorhaling sites voor het laatste en geen geen verbindingen met het Internet of TV, Ivy Hill een rustig toevluchtsoord van de wereld steeds meer vast te maken. Hoewel relatief beperkt, moeten u van de Camping voorzieningen opnemen een overdekte picknick-paviljoen, picknicktafels, douches en een dump station.


gerelateerde artikelen