Hoe om te helpen van een kind met Agrafie

December 11

Agrafie is een relatief ernstige leren aandoening gekenmerkt door onleesbaar handschrift, frequente spelfouten en een onvermogen om te begrijpen van de spelling en grammatica regels. Volgens het National Institute for Neurological Disorders and Stroke (NINDS) verbeteren veel kinderen met Agrafie met succes hun schrijfvaardigheid met goede accommodatie. Leraren, ouders en verzorgers spelen een sleutelrol bij het verbeteren van leervermogen en kwaliteit van leven voor kinderen met Agrafie.

Stap 1

Het kind te voorzien van toegang tot een computer en moedigen haar sterke intikken vaardigheden te ontwikkelen. Veel kinderen met Agrafie leesbaar kunnen niet schrijven maar kunnen goed te typen. West Virginia University merkt ook op dat de functies van de spellingcontrole kinderen meester spellingsvaardigheden kunnen helpen.

Stap 2

Moedig het kind overzicht toewijzingen voordat ze in de vorm van het essay is voltooid. Een student met Agrafie mei zitten kundig voor schrijf effectiever als hij een duidelijke, getypte omtrek heeft.

Stap 3

Moedig het kind om te dicteren van een toewijzing in een audio-opname-apparaat. Kinderen met Agrafie mei zitten kundig voor spreken duidelijk en nog; ze wellicht handiger om te transcriberen een audio-opname dan om een toewijzing te schrijven vanaf nul.

Stap 4

Geef het kind een lege laptop en laat hem lijst afkortingen voor moeilijke woorden, zoals "b/c" voor "omdat". West Virginia University meldt dat kinderen met Agrafie schrijven kunnen meer snel en effectief als opvoeders hen in staat stellen te gebruiken afkortingen.

Stap 5

Handschrift lessen integreren in de dagelijkse routine van het kind. Deze sessies kunnen worden stressvolle voor het kind, maar zij profiteren haar schrijven vermogen op de lange termijn. Sommige ouders kunnen kiezen voor het huren van een prive-leraar die is gespecialiseerd in leerproblemen.

Stap 6

Overweeg het gebruik van een gespecialiseerde curriculum, zoals het programma "Handschriftherkenning zonder Tears". Een leraar of kinderarts kan ook kunnen bieden van persoonlijke aanbevelingen of verwijzingen naar lokale specialisten.

Wat die u nodig hebt

  • Computer
  • Audio opname-apparaat
  • Lege notebook

gerelateerde artikelen