Is het drinken van rode wijn invloed triglyceriden?

May 17

Is het drinken van rode wijn invloed triglyceriden?

Matige alcoholconsumptie kan verminderen uw risico op hart-en vaatziekten, zegt de Harvard School of Public Health. Dit wordt gedefinieerd als maximaal twee glazen per dag voor mannen en één drankje per dag voor vrouwen, met een drankje die gelijkwaardig is aan 12 ounces bier, 1.5 ounces van geesten of 5 ounces van wijn, zoals rode wijn. Voor mensen met een hoge bloed triglyceride niveau kunnen drinken van rode wijn echter een punt van zorg. Hoge triglyceride niveaus kunnen verhogen het risico op hart-en vaatziekten. Vraag uw arts voor een aanbeveling met betrekking tot alcohol.

Effect op triglyceriden

Nuttigen van alcoholische dranken zoals rode wijn kan leiden tot een stijging uw bloed triglyceride niveau, volgens professor van de Universiteit van Colorado Health Sciences Center van de geneeskunde Michael T. McDermott. Een studie van de beoordeling in 2011 gepubliceerd in het "International Journal of Vascular Medicine" gemeld dat dit geldt met name voor mensen die meer dan de aanbevolen hoeveelheid alcohol per dag consumeren. In deze individuen mogen triglyceridenspiegels verhoogde overnachting na het drinken van alcohol met een maaltijd.

Waarom het gebeurt

Alcohol uit dranken zoals rode wijn verhoogt de hoeveelheid zeer lage dichtheid lipoproteïnen of VLDL, door uw lever geproduceerd. VLDL is een type cholesterol dat triglyceriden draagt. De meer VLDL in uw bloed, hoe hoger uw triglyceride-niveau zal zijn en hoe groter de kans uw aderen zullen accumuleren cholesterol opbouw die tot hart-en vaatziekten leiden kan. Alcohol kan ook bijdragen aan hogere triglyceriden door remming van lipoproteïne lipase, een enzym dat anders VLDL breken zou en chylomicrons, een ander type van vet-uitvoering deeltje.

Al die Extra calorieën

Elke 5-ounce portie rode wijn bevat ongeveer 125 calorieën. Als je na een 2.000-calorie dieet, een glas rode wijn zou leveren meer dan 6 procent van uw dagelijkse calorie limiet, en twee glazen zou bijna 13 procent van dat bedrag. Tenzij je voorzichtig met de rest van de calorieën die u deelnemen, kan drinken van alcohol leiden tot gewichtstoename en hogere niveaus van triglyceride. Bovendien is alcohol sneller dan vetten, eiwitten en koolhydraten, wat betekent dat andere voedingsstoffen meer kans om te worden opgeslagen als vet, waardoor uw risico van gewichtstoename gemetaboliseerd.

Wat de deskundigen adviseren

Voor de gemiddelde gezonde persoon die binnen de aanbevolen dagelijkse alcohollimiet blijft, zal drinken van rode wijn niet noemenswaardig verstoord triglyceride bloedspiegels. Hebt u een hart-en vaatziekten, hoewel, praat met uw arts over of u veilig alcohol drinken kunt. Als u alcohol in uw dieet opneemt, inspannen om te consumeren genoeg folaat-rijk voedsel zoals bonen en groene bladgroenten, omdat alcohol de opname en de functie van folaat in het lichaam verstoort.


gerelateerde artikelen