Complicaties van onbehandelde Type Diabetes 2

October 30

Complicaties van onbehandelde Type Diabetes 2

Onbehandelde type 2 diabetes kan leiden tot ernstige complicaties resulterend in verminderde kwaliteit van het leven of zelfs de dood. Type 2-diabetes is een ernstige ziekte die diabetes normaal tijdens volwassenheid, in tegenstelling tot type 1, of juveniele, is ontwikkeld. Type 2-diabetes is van invloed op de absorptie van het lichaam en de verwerking van glucose of suiker. Insuline is dat een hormoon het lichaam produceert om het glucose metabolisme reguleren. Een persoon met type 2 diabetes is bestand tegen de effecten van insuline of doet niet produceren de hoeveelheid insuline die nodig zijn voor het reguleren van glucoseniveaus in het lichaam.

Hart-en vaatziekten

Diabetes type 2 is vaak asymptomatisch jarenlang voordat het is gediagnosticeerd, meestal als gevolg van een complicatie. Volgens de American Diabetes Association leven ongeveer 5,7 miljoen mensen jaarlijks met niet gediagnosticeerd diabetes. (Zie de referenties 1) Een van de meest voorkomende complicaties is hart-en vaatziekten. Ongecontroleerde glucose schade aan bloedvaten en zenuwen in het lichaam. Ongeveer 75 procent van de mensen met diabetes sterven aan hart-en vaatziekten. (Zie de referenties 2)

Nierfalen

Meeste gevallen van nierfalen in de Verenigde Staten zijn veroorzaakt door diabetes. (Zie de referenties 1) Normaal gesproken de nieren filteren afvalstoffen uit het lichaam. Na verloop van tijd kan hoog bloedsuiker verstoppen van de kleine bloedvaten in de nieren of problemen veroorzaken in de urinewegen die ook schade aan de nieren toebrengen kan. Elk jaar ongeveer 43 procent van de gevallen van diabetische nefropathie, of storingen van de nieren, zijn als gevolg van diabetes. (Zie de referenties 2)

Amputatie

Diabetes veroorzaakt wonden te helen heel langzaam of soms helemaal niet. Schade aan de zenuwen kan veroorzaken vasculaire schade leidt tot slechte circulatie naar de ledematen, vooral de voeten. In gevallen van ongecontroleerde type 2 diabetes, een patiënt kan het ontwikkelen van een infectie in een genezen wond. De infectie kan verspreiden, veroorzaakt ulceratie en soms noodzakelijk de amputatie van een teen, de hele voet of het hele been.

Diabetische ketoacidose

In diabetische ketoacidose, wordt door het lichaam vet als energiebron gebruikt in plaats van suiker. Ketonen opbouwen dan in het lichaam en de bloedstroom. In hoge doses kunnen ketonen giftig zijn. Hoewel ernstig, is diabetische ketoacidose een zeldzame aandoening. Het is meestal gediagnosticeerd als een patiënt met een andere ziekte zoals longontsteking of een infectie presenteert.

Diabetische retinopathie

Diabetische retinopathie is een progressieve oogziekte die tot blindheid leiden kan. Het wordt veroorzaakt door beschadigde bloedvaten in het netvlies van het oog. Visie schade mogelijk onwaarneembare op eerst na verloop van tijd gezichtsvermogen zal verslechteren. Bij patiënten met diabetes van de gediagnosticeerde en beheerd, is de kans op blindheid met 95 procent worden teruggebracht. (Zie de referenties 3)

Erectiele disfunctie

Mannen met niet gediagnosticeerd type 2 diabetes kunnen erectiestoornissen ervaren. Dit wordt gewoonlijk veroorzaakt door een geblokkeerde bloedvat of zenuw schade als gevolg van hoge bloedsuikerspiegel.


gerelateerde artikelen