Bijwerkingen van het stoppen met het gebruik van een NuvaRing

October 6

Bijwerkingen van het stoppen met het gebruik van een NuvaRing

De NuvaRing is een kleine flexibele kunststof ring ingebracht in de vagina ter voorkoming van zwangerschap. Volgens Planned Parenthood zijn de hormonen in NuvaRing het dezelfde hormonen zoals in de geboortenbeperkingspil, oestrogeen en progestageen. Deze hormonen werken door remming van de ovulatie, veranderen de baarmoeder voering en cervicale slijm. Vrouwen kunnen ervaren bijwerkingen na het gebruik van de NuvaRing beëindigen.

Menstruele onregelmatigheden

De hormonen aanwezig in NuvaRing kunnen even duren om te verminderen in het lichaam, wat resulteert in menstruele onregelmatigheden. Vrouwen misschien ook merken dat hun periodes zwaarder of lichter zijn. Deze bijwerkingen moeten verminderen als het lichaam zich van de overtollige oestrogeen en progesteron bevrijdt. Volgens Planned Parenthood, na gebruik van de ring is gestopt, duurt het meestal één tot twee maanden voor een vrouw perioden terug te keren naar de cyclus die ze hadden voordat u het gebruikt.

Amenorroe

Vrouwen kunnen ervaren amenorroe, of het ontbreken van de menstruatie na stopzetting van de NuvaRing. Dit kan gaan voor zo lang als zes maanden na het stoppen, en het is meer waarschijnlijk gebeuren als je menstruatie onregelmatig voordat u de ring, Planned Parenthood zegt. In sommige gevallen wellicht amenorroe een teken van de zwangerschap. Vrouwen die hebben geslachtsgemeenschap gehad na het stoppen van de ring en hoeft niet een menstruatie zou willen nemen een huis zwangerschapstest.

Onvruchtbaarheid

Het kan even duren voor een vrouw vruchtbaarheid terugkomen na verwijdering van de NuvaRing. Volgens de fabrikant blijkt resultaten van een klinische studie dat een terugkeer naar normale ovulatie treedt meestal op binnen 13 tot en met 28 dagen na het verwijderen van de ring. Echter, sommige vrouwen misschien langer duren voordat een beginnen eisprong. Vrouwen moeten hun arts raadplegen als zij onvruchtbaarheid ervaren na het gebruik van de ring. Bepaalde methoden---zoals toezicht op het lichaam van de basale lichaam temperatuur, cervicale slijm grafieken en ovulatie-voorspeller kits---zou nuttig kunnen zijn bij ovulatie te voorspellen en het vergroten van de kans op bevruchting.


gerelateerde artikelen