Wat zijn de voordelen van Raisin Bran?

December 7

Wat zijn de voordelen van Raisin Bran?

Omdat raisin bran bevat het woord "zemelen", is het eenvoudig om automatisch van uitgaan dat er een voedzame toevoeging aan uw gezond het eten plan. Terwijl de granen veel essentiële voedingsstoffen, levert zodra u eens een kijkje op hoe veel suiker je eet, misschien u heroverwegen gelet een kom.

Raisin Bran Basics

Een portie 1-cup raisin bran bevat 189 calorieën en 1 gram vet. Dat dezelfde kopje graan levert 4,5 gram eiwit, een voedingsstof nodig voor spiergroei en onderhoud. Een kopje raisin bran levert ook 7,8 gram vezel, wat 31 procent van de 25 gram vezel vrouwen moeten elke dag en 21 procent van de mannen van 38 gram dagelijks moeten. Vezel moedigt normale spijsvertering, die kan lager uw risico van constipatie, en het helpt ook verminderen van uw cholesterolniveaus.

Vitaminen en mineralen

10.8 milligram ijzer krijg je in een kopje raisin bran. Dat is meer dan de mannen van 8 mg elke dag nodig, en het is 60 procent van de vrouwen van 18 mg moet elke dag. Ijzer speelt een centrale rol in de energieproductie. Een kopje raisin bran levert 1,48 microgram vitamine B-12, die is ongeveer 60 procent van de volwassenen noodzaak van 2,4 microgram elke dag. Je krijgt bijna een hele dag ter waarde van foliumzuur, ook. Raisin bran levert ook zink, niacine en kalium en vitamine A.

Suiker Stats

Hoewel er voordelen aan het eten van raisin bran, daalt het gehalte aan suiker de voedingswaarde van het graan. Een kopje raisin bran bevat 20 gram suiker, die gelijk aan ongeveer 5 theelepels is. De American Heart Association adviseert dat vrouwen zich tot 6 theelepels suiker per dag beperken en dat mannen zich tot 9 theelepels per dag beperken. Teveel suiker kan ertoe leiden dat u gewichtstoename en overgewicht verhoogt uw risico op hart-en vaatziekten en andere chronische aandoeningen.

Dus moet ik eten Raisin Bran?

Alvorens u uw definitief besluit neemt over raisin bran, overwegen het natriumgehalte. Een 1-cup portie bevat 228 mg natrium, dat 15 procent van de American Heart Association daglimiet 1.500-milligram is. Eten teveel natrium kan uw bloeddruk te verhogen, en veroorzaken hoge bloeddruk verhoogt het risico op beroerte en een hartaanval. Terwijl de occasionele kom van raisin bran acceptabel is, eet het op een regelmatige basis waarschijnlijk niet het beste idee.


gerelateerde artikelen