Dosering van vitamine K bij pasgeborenen

December 17

Dosering van vitamine K bij pasgeborenen

Vitamine K is alles over stolling; in feite, is zijn naam afgeleid van het Duitse woord voor dat bepaalde hematologische gebeurtenis, die is "koagulation." Bent u tekort aan deze vitamine, kan u goed vormen geen bloedstolsels die nodig zijn om te stoppen met bloeden in het geval van een blessure. Pasgeborenen zijn bijzonder kwetsbaar voor vitamine K-deficiëntie, aan zulk een graad dat de American Academy of Pediatrics beveelt aan dat alle pasgeborenen een injectie met vitamine K. krijgen

Begrip vitamine K

Vitamine K is een essentiële voedingsstof, wat betekent dat je lichaam niet kan synthetiseren moet u deze vitamine door middel van voedingsbronnen. Het is een vetoplosbare vitamine die wordt gevonden in planten en gesynthetiseerd door bacteriën. Groene bladgroenten, zoals kale, zijn over het algemeen goede bronnen van vitamine K. Ook zijn sommige plantaardige oliën, zoals olijfolie, sojabonen en koolzaad olie, goede bronnen.

Pasgeboren kwetsbaarheid

Vitamine K niet gemakkelijk door de placenta wordt meegevoerd, en als gevolg daarvan kunnen niet adequaat vertegenwoordigd zijn in de pasgeborene na geboorte. Bovendien is moedermelk laag in de vitamine K. pasgeborenen die tekort aan vitamine K zijn kan niet kunnen omgaan met het bloedverlies die uit schade voortvloeien kan. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center is bezorgdheid over de hersenen bloedingen een van de belangrijkste redenen voor vitamine K suppletie bij pasgeborenen. Hersenletsel kunnen optreden tijdens de passage door het geboortekanaal en een bijzonder gevaar bij pasgeborenen hebben onvoldoende vitamine K om te stoppen met het bloeden.

De werking van vitamine K aan Stop bloeden

Onvoldoende vitamine K belemmert de volledige uitdrukking van de "coagulatie cascade," een reeks hematologische reacties waarbij allerlei stoffen stollingsfactoren genaamd. De stolling cascade is een specifieke reeks van reacties. Een aberratie in om het even wie van deze stappen kunt voorkomen dat een bloedstolsel goed vormen. Zeven van de stollingsfactoren vereisen vitamine K aan functie. Zonder voldoende vitamine K, de coagulatie cascade wordt onderbroken, en ongecontroleerde bloeden kan blijven.

Dosering voor pasgeborenen

Uw arts kan injecties van de vitamine K direct na de geboorte te voorkomen bloeden in uw pasgeboren beheren. Volgens «««MayoClinic.com is de dosering meestal 0,5 tot 1 mg, intramuscularly of subcutaan ingespoten. Deze dosering kan 6 tot 8 uur later herhaald worden. Het Linus Pauling Instituut wordt toegevoegd dat de dosering van de adequate inname vastgesteld voor vitamine K in zuigelingen vanaf de geboorte tot 6 maanden oud 2 microgram per dag is. Raadpleeg uw arts alvorens uw pasgeboren vitamine K.


gerelateerde artikelen