Koffie verwijden bloedvaten?

August 20

Koffie verwijden bloedvaten?

U vertrouwen op je's ochtends koffie om u het gevoel meer alert en wakker te helpen. Cafeïne--het actieve ingrediënt in je koffie--heeft een aantal effecten op je lichaam als het eerst werkt. De effecten kunnen worden onaangename wanneer de cafeïne in uw systeem breekt. Een voorbeeld van de invloed van cafeïne op je lichaam is uw bloedvaten. Inzicht in dat de wijzigingen in uw bloedvaten kunnen u bepalen hoeveel cafeïne kan je veilig consumeren.

Adenosine

Adenosine is een neurotransmitter in je hersenen die helpt om te verwijden je bloedvaten en langzame zenuwcel activiteit, die kan je je voelt sleepier. Eén van de manieren cafeïne werkt is door het aansluiten van de receptoren voor adenosine in je hersenen. Dit betekent dat in plaats van verbreding van uw bloedvaten zoals je lichaam gewend bent, uw bloedvaten samentrekken.

Adrenaline en noradrenaline

De aanwezigheid van cafeïne op uw adenosine receptoren zet extra kettingreacties in je lichaam die je bloedvaten kunnen beïnvloeden. Omdat adenosine niet aanwezig om te vertragen van de activiteit van de zenuwcel is, beginnen uw zenuwcellen te bewegen sneller. Dit activeert het vrijkomen van noradrenaline, een van de twee hormonen die verantwoordelijk is voor uw lichaam "vecht-of-flight" reactie. De extra hormoon, adrenaline, ook wordt geactiveerd. Het doel van de strijd-of-flight respons is om bloedstroom aan minder noodzakelijke organen, met inbegrip van die van uw spijsvertering, en verhoging van de bloedtoevoer naar je hersenen en het hart. Dit maakt je het gevoel meer alert en wakker.

Overwegingen

Norepinefrine en epinefrine betekenen dat cafeïne selectief uw bloedvaten op basis verwijden kan van wat je lichaam meest in een noodsituatie moeten zou. Om deze reden, wordt cafeïne over het algemeen gezien als een bloedvat dilator. Cafeïne in koffie verwijdt bloedvaten in de longen en de hersenen, die kunt u gemakkelijker ademen en het verminderen van hoofdpijn pijn, respectievelijk. Deze extra toename van stresshormonen, adrenaline, waaronder kan ook tijdelijk verhogen uw bloeddruk als gevolg van de veranderingen in uw bloedvaten.

Intrekking

Een van de problemen met het nuttigen van cafeïne in koffie is de sensatie van de terugtrekking. Wanneer je lichaam volledig gebruikmaakt van cafeïne, had de effecten-cafeïne zal omkeren. Bijvoorbeeld de bloedvaten naar uw hersenen en longen terug naar hun normale grootte zal samentrekken en degenen om uw maag zal verwijden. Hierdoor kunt u gevoel vermoeid, hoofdpijn of de ervaring van maagklachten. Cafeïne treft mensen anders. Sommige mensen kunnen een gematigde hoeveelheid--over twee 12-ounce kopjes koffie--verbruiken zonder dat er nadelige bijwerkingen, volgens MedlinePlus. U kan echter worden bijzonder gevoelig voor de effecten van cafeïne en sterke effecten ervaren bij het nuttigen van minder cafeïne dan een bescheiden bedrag.


gerelateerde artikelen