Zal nemen een bepaalde hoeveelheid vitamine C te ontdoen van een verkoudheid?

August 15

Zal nemen een bepaalde hoeveelheid vitamine C te ontdoen van een verkoudheid?

Wetenschappers hebben gedebatteerd over de potentiële voordelen van het nemen van vitamine C voor de gewone verkoudheid sinds de jaren 1940. Hoewel onderzoeksresultaten tegenstrijdig zijn, één ding is duidelijk - nemen van vitamine C in elk bedrag gaat niet onmiddellijk genezen uw koude. Het kan hoogstens helpen verminderen van de ernst van uw klachten, het aantal verkoudheden je of de duur van uw koude.

Frequentie van verkoudheid

Een meta-analyse gepubliceerd online in de The Cochrane Library in 2013 gevonden dat het nemen van vitamine C regelmatig niet de kans op verkoudheid onder de algemene bevolking verkleinen. Degenen die uitgeoefend in extreme omstandigheden, zoals skiërs, soldaten in subarctische voorwaarden en marathonlopers, echter, had een daling in het aantal verkoudheden ze ervaren van ongeveer 50 procent met het gebruik van vitamine C.

Duur van verkoudheid

Een overzicht van de literatuur gepubliceerd in het "Journal of the American Academy van Nurse Practitioners" in mei 2009 geconcludeerd dat nemen vitamine C niet waarschijnlijk ter verbetering van de symptomen van de verkoudheid, maar dat het kon het verkorten van de duur van verkoudheid. Regelmatig nemen van vitamine C, zoals een profylaxe kan het verkorten van de duur van verkoudheid door ongeveer 8 procent in volwassenen en ongeveer 14 procent bij kinderen, maar nemen vitamine C na de begin van de koude niet lijken te hebben van dit gunstig effect, wijst de Office van Dietary Supplements.

Ernst van verkoudheid

Een combinatie van vitamine C 1000 mg en 10 mg zink hielp mensen met verkoudheden verminderen hun symptomen gedurende vijf dagen van behandeling in vergelijking met een placebo, volgens een studie gepubliceerd in het "Journal of International Medical Research" in februari 2012. Dit voordeel kan worden veroorzaakt door het zink, echter, als een studie gepubliceerd in het "Europees Journal of Clinical Nutrition" in augustus 2005 vond dat nemen 500 milligram vitamine c per dag niet te verminderen de ernst van verkoudheid of hun duur, hoewel het het verbeteren van de waarschijnlijkheid van het hebben van minder dan drie verkoudheid in vijf jaar.

Beperking van schadelijke effecten

Verkoudheid kunnen astma erger maken door de longen tijdelijk meer gevoelig zijn voor histamine. Nemen van vitamine die c kan helpen verminderen common-koude-geïnduceerde astma-aanvallen, gedeeltelijk doordat de longen gevoeligheid voor histamine, volgens een review artikel gepubliceerd in "Astma, allergie en klinische immunologie" in 2013. De deelnemers in de studies herzien nam 1 gram tot 5 gram van vitamine C per dag.


gerelateerde artikelen